«Κώστας Κόκκαλης….. για γήπεδο μπάσκετ, Ζιάβρα, Πύργο, Φώσκολο, Σκλαβούνο»

«Κώστας Κόκκαλης….. για γήπεδο μπάσκετ, Ζιάβρα, Πύργο, Φώσκολο, Σκλαβούνο»

Ο Αντιπρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Α.Ο Ερμούπολης Κώστας Κόκκαλης μίλησε στο LOGOTYPOS.GR για το παιχνίδι της ομάδας του στην Τήνο, το κλειστό γυμναστήριο που έχει αφήσει πίσω το Συριανό μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Ελλάς με τον Άγιαξ και όλα όσα ακολούθησαν…. Τι είπε για την διαδικτυακή κόντρα των παραγόντων των δυο ομάδων; Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη του στο Logotypos.gr

Η ομάδα σας στο μπάσκετ ηττήθηκε από τον Άρη στο τοπικό ντέρμπι.

«Όπως σας είχα πει και πριν το παιχνίδι, η ομάδα αυτή την στιγμή δεν διεκδικεί στόχους, γιατί οι συνθήκες που γίνονται οι προπονήσεις και όλος ο σχεδιασμός είναι χάλια. Απλά συμμετέχει στο πρωτάθλημα για να κρατάει τους αθλητές στο γήπεδο μέχρι να δημιουργηθεί το γήπεδο. Το παιχνίδι της Τήνου ήταν ένα ματς, που παρ όλες της απουσίες η ομάδα μας πήγε καλά. Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Είναι αξιέπαινοι οι προπονητές της ομάδας που όλο το χειμώνα έφαγαν το κρύο σε εξωτερικούς χώρους. Όλους τους αθλητές και των δυο ομάδων της Σύρου τους θεωρώ ήρωες».

Για το «κλειστό» του μπάσκετ έχουμε κάποιο νεότερο;

«Επειδή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από τα δυο σωματεία να υπάρχει πίεση για να γίνει το γήπεδο γρήγορα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι τα δυο σωματεία 1-2 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, να κλείσουμε ένα ραντεβού με όλους τους υποψηφίους Δημάρχους, για να μας πουν ότι σε περίπτωση που αναλάβουν πιο είναι το χρονοδιάγραμμα του γηπέδου και πότε προβλέπετε να μπούμε στο γήπεδο του μπάσκετ, που αυτή την στιγμή ζούμε εποχές του 80΄, μη σας πω και πιο πίσω».

Άρα το βλέπετε να φτιάχνεται το γήπεδο μετά τον Οκτώβρη;

«Το θεωρώ πολύ δύσκολο να είναι έτοιμο νωρίτερα. Περνάω κάθε μέρα και δεν υπάρχει άνθρωπος. Το τι γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω. Σαν Ερμούπολη να ξέρετε ότι έχουμε 4-5 πάρα πολύ καλούς προπονητές. Παρά τα ανοιχτά γήπεδα, γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στις υποδομές. Στο ανδρικό δεν έχουν κανένα ερέθισμα να ρισκάρουν και να έρθουν να παίζουν στο κρύο και την βροχή. Πιστεύω ότι με το που γίνει το γήπεδο, η ομάδα θα μπει σε μια τροχιά πρωταθλητισμού».

Δηλαδή σήμερα που βρέχει η προπόνηση αναβάλλεται, ή έχετε κάποιο κλειστό χώρο να προπονείστε;

«Τίποτα δεν έχουμε. Τα παιδιά με αυτές τις καιρικές συνθήκες έχουν να κάνουν κανονική προπόνηση μιάμιση εβδομάδα. Δυο, τρεις ώρες πριν την προπόνηση, τα παιδιά περιμένουν μήνυμα από τον προπονητή για το αν θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση. Για τέτοια πράγματα μιλάμε. Για εποχές πίσω από το 80΄»

Αυτή η στασιμότητα που οφείλεται; Σε ποιον μπορούμε να καταλογίσουμε ευθύνες;

«Το να καταλογίσεις ευθύνες είναι εύκολο πράγμα, εμείς θα πάμε από το δύσκολο. Δεν θέλουμε να καταλογίσουμε ευθύνες σε κανέναν. Θέλουμε απλά ενημέρωση για να ξέρουμε πως θα προβούμε την επόμενη χρονιά. Χάσαμε δυο χρονιές με τον Κορονοϊό, χάσαμε μια χρονιά με το γήπεδο και πλέον θέλουμε να συναντηθούμε με τους υποψήφιους Δημάρχους να μας δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα. Όταν βάζεις για Δήμαρχος, είναι λογικό να ξέρεις και όλα τα θέματα που αφορούν την Ερμούπολη. Που βρίσκεται το έργο και τι να περιμένουμε»

Πάμε στο ποδόσφαιρο; Οι ευχές σου εισακούστηκαν από τους φιλάθλους και είχαμε ένα ήρεμο ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα σε Αίαντα και Ελλάς…εντός αγωνιστικού χώρου τουλάχιστον, γιατί μετά ακολούθησαν αιχμηρές δηλώσεις και ανακοινώσεις.

«Δόξα το Θεό έγινε ένα παιχνίδι ήρεμο και τέλειωσε ένα παιχνίδι ποδοσφαιρικό σχεδόν χωρίς κάρτες. Ο κόσμος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ το παιχνίδι ήταν ήρεμο και οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, τα «όργανα» άρχισαν μετά. Από τις αιχμηρές δηλώσεις τι θέλεις να σου απαντήσω;»

Ξεκινάμε από τις δηλώσεις Φώσκολου, που από εκεί ξεκίνησε ο «ιντερνετικός πόλεμος» γράφοντας στην προσωπική του σελίδα..«Εμείς είμαστε πάντα οπαδοί του «Ευ αγωνίζεσθε» ακόμα και αν ξέρουμε ότι υπάρχει κάποια παράτυπη… πονηριά από τον αντίπαλο. Ένσταση λοιπόν δεν θα κάνουμε κύριοι για κάποιο δελτίο που δεν ήταν σωστό και ως δια… μαγείας έγινε. Ο νοών νοείτω…»

«Η Ελλάς είναι πιο ποιοτική ομάδα, το είπε και ο Ραμπαβίλας στις δηλώσεις του. Το ξέραμε όλοι ότι είναι καλύτερη η Ελλάς σαν ομάδα. Δεν έχει κανείς αντιρρήσεις σε αυτό. Του Γιώργου του αρέσουν αυτά».

Άρα ήταν λογική η αγανάκτηση του Νίκου Ζιάβρα  (μια κανονική ομάδα νίκησε σήμερα. Εμείς είμαστε κανονική ομάδα και δεν περιφερόμαστε στα γήπεδα) και όσα απάντησε στην προσωπική του σελίδα μετά, απαντώντας στην ουσία στα «πειράγματα» του Φώσκολου (καλώς τα παιδιά… 3-0);

«Ο Φώσκολος είναι ένας έμπειρος πρόεδρος και ξέρει πολύ καλά να «παίζει» με τον κάθε αντίπαλο πρόεδρο. Ο Νίκος είναι ένας καινούριος πρόεδρος τριών, τριάμισι ετών και «τσίμπησε», απαντώντας. Για μένα, του το είχα πει και του ίδιου, δεν πρέπει να απαντάει σε τίποτα. Είναι πρόεδρος σε μια ομάδα που όλα τα χρόνια την έχει στην πρώτη θέση έχοντας πάρει και πρωταθλήματα (Α και Β κατηγορίας), έχει όλο νίκες, άρα δεν έχει να απαντήσει και να αποδείξει σε κάποιον κάτι. Και οι δυο λοιπόν είναι πρόεδροι επιτυχιών, άρα δεν υπάρχει λόγος να απαντάει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Δεν κάνουμε ανταγωνισμό ποιος είναι καλύτερος. Έδειξαν και οι δυο ότι είναι καλοί. Μακάρι να ήταν μαζί. Δεν μπόρεσαν αυτό να το κάνουν. Δεν πειράζει».

Είχαμε και μια τοποθέτηση του Γιάννη Σκλαβούνου  κατά του Νίκου Ζιάβρα τονίζοντας : «Κρίμα είσαστε μικρά ανθρωπάκια για να διοικείτε μια ομάδα.Τελικά δεν αξίζετε για πιο μεγάλα πράγματα όσα χρήματα και να σας δώσουν».

«Ο Γιάννης Σκλαβούνος όσα χρόνια τον ξέρω, είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Ηθικός. Είμαι πάρα πολύ σίγουρος ότι αυτό που είπε, κάποιοι του έφαγαν το κεφάλι, τον ζαλίσανε και τον φέραν σε ένα σημείο να πει ένα πράγμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται με την ποιότητα που έχει. Λυπάμαι που το είπε, γιατί ο Γιάννης ο Σκλαβούνος, τον έχω ζήσει, τον ξέρω. Είναι ένας ΑΓΙΟΣ άνθρωπος με το «Α» κεφαλαίο. Απλά και αυτός έπαθε αυτό που έπαθε και ο Ζιάβρας. «Τσίμπησε», και είπε κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να πει. Είναι τόσο καλός και άξιος άνθρωπος που δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα και δεν χρειάζονταν να πει και τίποτα»

Είχαμε και μια διευκρινιστική ανακοίνωση της επίσημης διοίκησης του Αίαντα Σύρου, αλλά και του ίδιου του Γιάννη Σκλαβούνου που βγάζει από τον στόχαστρο τον Αντιπρόεδρο της Ελλάς Σύρου, Άκη Πύργο, ο οποίος όπως λένε δεν είναι συμμέτοχος στο εμπρηστικό κλίμα. Επίσης τόνισε ότι μόνο εκείνον ξεχωρίζει για να συμμετάσχει ως διοικητικός σε μία ενιαία ομάδα στη Σύρο. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;

«Ο Άκης ο Πύργος καταρχάς είναι ένα άνθρωπος που έχει βοηθήσει πολλά χρόνια το Συριανό ποδόσφαιρο. Έχει βάλει πολλά χρήματα στις Συριανές ομάδες και του το αναγνωρίζω αυτό. Αυτό που με εντυπωσιάζει σε αυτή την δήλωση είναι η στοργή και η αγάπη που δείχνει ο Άγιαξ στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της Ελλάς και πραγματικά με εκπλήσσει πάρα πολύ, γιατί πριν λίγα χρόνια που ήμουν στο ξενοδοχείο Ερμής αν δεν κάνω λάθος και προσπαθούσαμε τότε να σώσουμε τον Α.Ο.Σ και να κάνουμε μια ένωση, ήταν ο Αντιπροέδρος της Ελλάς Άκης Πύργος μαζί με το Νίκο Ζιάβρα που δεν τα βρήκαν με το Φώσκολο για διαφορά φιλοσοφίας. Πάντως δεν τα βρήκαν για διάφορους λόγους και τότε είχαν παίσει σύσσωμοι όλοι, καθώς οι μισοί από τους σημερινούς ανθρώπους του Άγιαξ ήταν τότε στον Α.Ο.Σ..

Μου κάνει εντύπωση πως οι ίδιοι άνθρωποι αγκάλιασαν τώρα τον Πύργο με τέτοια στοργή και τέτοια αγάπη και να πουν δεν τα είπαμε για τον κ. Πύργο αλλά για τον Ζιάβρα. Ενώ πριν δυο χρόνια είχαν διαφωνήσει να γίνει ο Α.Ο.Σ μεγάλος και τρανός με το να είναι όλοι  μαζί. Από   την άλλη πάλι θλίβομαι, γιατί ενώ βλέπω ότι έχουν περάσει 2-3 ημέρες, δεν έχω δει μια τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Ελλάς Άκη Πύργου να βγει και να πει… ευχαριστώ γι αυτό που μου είπατε, αλλά εγώ είμαι μαζί με τον πρόεδρο. Ότι κάνει ο πρόεδρος θα κάνουμε μαζί. Γιατί μαζί την ξεκινήσαμε την Ελλάς. Αυτή την στιγμή κατά την άποψη μου, ο πρόεδρος της Ελλάς είναι μόνος του και τον βαράνε όλοι, γιατί τον διαχώρισαν όπως είδατε. Δεν βλέπω ο αντιπρόεδρος να έχει βγει, να στηρίξει τον πρόεδρο του και να πει κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο. Αυτό με θλίβει και περιμένω τις επόμενες ημέρες να βγει και να το πει. Είμαι δίπλα στον Ζιάβρα και αυτά που λέτε αγγίζουν και εμένα. όχι μόνο τον Ζιάβρα, γιατί είμαστε ΕΝΑ με το Ζιάβρα. ΕΜΕΙΣ την φτιάξαμε την Ελλάς δεν την έφτιαξε άλλος. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ»…

 

 

 

Check Also

Α.Ο Πάγου-Αίαντας Σύρου 3-2: Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές (Βίντεο)

Α.Ο Πάγου-Αίαντας Σύρου 3-2: Τα γκολ και οι καλύτερες στιγμές (Βίντεο)