Κρίσιμα «24ωρα» στον Α.Ο Σύρου

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο σύλλογος, όσον αφορά τo διοικητικό συμβούλιο  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

severo-cafe-bar

Οι ημέρες περνούν και στον Α.Ο Σύρου δεν φαίνεται να υπάρχει «φως», όσον αφορά τους νέους ενδιαφερόμενους που θα μπουν και θα υποστηρίξουν την ομάδα στη νέα της προσπάθεια στο δρόμο της Γ Εθνικής.

Του: Μάκη Πρίντεζη

Υπάρχει έτοιμη επιχειρηματική ομάδα  στο πλευρό των παλαιών παραγόντων όπως γράφτηκε (λανθασμένα φυσικά) από συγκεκριμένη ιστοσελίδα; Οι πληροφορίες του Syros-Sports.gr, αναφέρουν πως ουδείς ενδιαφερόμενος υπάρχει ως τώρα, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στον Α.Ο Σύρου. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς οι ημέρες περνούν και η ομάδα δεν μπορεί να βρει την «βάση της», ώστε να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της νέας χρονιάς.

tramonto-728x90

Να θυμίσουμε πως ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Αντιπρόεδρο της ομάδας κ. Πέτρο Ραουζαίο, όπως τονίστηκε στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

 Όσοι επιθυμούν να θέσουν Υποψηφιότητα είτε για το Δ.Σ. , είτε για την Ελεγκτική επιτροπή πρέπει να επικοινωνούν με τον Αντιπρόεδρο και εκτελών χρέη Γεν.Γραμματέα κ.Ραουζαίο Πέτρο (6906075101) 

likehome17201039_1310929265654216_5561283207646459680_n

Διάλυση του συλλόγου;

Τα μηνύματα που έρχονται από τους κοντινούς ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας δεν είναι ευχάριστα. Πληροφορίες ως τώρα, αναφέρουν πως κανείς νέος ενδιαφερόμενος δεν έχει χτυπήσει την πόρτα της ομάδας (τις τελευταίες ημέρες), ενώ και οι 2-3 που έδειξαν ενδιαφέρον, δείχνουν να απομακρύνονται με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα περί ισχυρών επιχειρηματιών που έρχονται και που ποτέ δεν διευκρινίστηκε επίσημα από κάποιο μέλος της ομάδας για το αν στα αλήθεια αληθεύει.

Κάποια ανεπίσημα «πηγαδάκια», κάνουν λόγο για αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, κάτι που αν συμβεί θα είναι σίγουρα η απόλυτη καταστροφή για το ποδόσφαιρο της Σύρου.

40 ολόκληρα χρόνια περίμενε ο κόσμος  αυτή την μεγάλη στιγμή και αν η ομάδα δεν καταφέρει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, τότε δύσκολα θα βρει κάποιος την δύναμη να συνεχίσει. Ο δρόμος του τοπικού πρωταθλήματος, θα είναι η οριστική «ταφόπλακα» όχι μόνο του Α.Ο Σύρου, αλλά ολόκληρου του ποδοσφαίρου της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι σίγουρα καθοριστικές για την ομάδα, καθώς όσο πλησιάζει το διοικητικό συμβούλιο και η εκλογική διαδικασία θα φανεί πραγματικά αν υπάρχει «φως» στο μέχρι τώρα «σκοτεινό τοπίο». Τα μηνύματα ως τώρα σε αντιθέσει με όσον γράφτηκαν… δεν είναι ευχάριστα.

Χάνεται χρόνος γιατί κανείς ως τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του επίσημα;;;

ή Χάνεται χρόνος γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους;;;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη… μέση.

Ο χρόνος πιέζει  και οι ευθύνες πολλές, τόσο στους παλαιούς, όσο και στους λιγοστούς νέους ενδιαφερόμενους να διεισδύσουν στην ομάδα. Βοήθεια από τους τοπικούς φορείς θα βρεθεί, βοήθεια από τον κόσμο επίσης θα δοθεί (εισιτήρια κτλ.), βοήθεια από τοπικούς υποστηρικτές θα βρεθεί (χορηγοί, διαφημίσεις-μαγαζιά). Το κακό είναι πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η «βάση» πάνω στην οποία θα μπουν τα «καλούπια» της νέας ομάδας και θα πατήσουν όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που προανέφερα.

Η τελευταία επίσημη τοποθέτηση Φώσκολου είναι φεύγω, αλλά θα σας βοηθήσω αν υπάρξει ανταπόκριση. Άρα μένει η φεύγει; Ο Πέτρος Ραουζαίος είναι «πιστός στρατιώτης» της ομάδας και πρόθυμος να παραμείνει. Πως θα πράξει όμως αν το «έτερον του ήμισυ» δεν πράξει αναλόγως;;; Μένει η φεύγει;

Η Έλενα Καρύγιαννη που είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία της ομάδας έχει δηλώσει πως δεν θα συνεχίσει. Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να την μεταπείσουν και οι όποιες διαφορές δημιουργήθηκαν να πάνε στην άκρη για το καλό της ομάδας που και εκείνη αγαπάει. Μένει η φεύγει; Πως θα πράξουν οι υπόλοιποι παλαιοί παράγοντες της ομάδας; Μένουν ή φεύγουν;;

Πάμε σε αυτούς που «έρχονται»

Άκης Πύργος, Νίκος Ζιάβρας και Δώρα Καρτάνου (δικηγόρος)  ήταν τα τρία νέα πρόσωπα που ακούστηκε πως θα μπουν στην ομάδα το προηγούμενο διάστημα. Ο μεν Πύργος το είχε τονίσει δημόσια, πως μπαίνει υπό προϋποθέσεις. Οι «όροι» του Άκη Πύργου ήταν να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα, ενώ παράλληλα όλοι μαζί να έχουν τον ίδιο «λόγο» στις όποιες αποφάσεις, ανεξάρτητα σε τι «καρέκλα» θα καθίσει ο καθένας. Το μοντέλο της πολυμετοχικότητας φαίνεται να το στηρίζει μέχρι σήμερα, χωρίς να τον ενδιαφέρει σε τι «καρέκλα» θα καθίσει ο καθένας και πάνω απ όλα ο ίδιος. Ως τώρα οι 5-6 ισχυροί ενδιαφερόμενοι που σίγουρα θα ήθελε… δεν φαίνεται να υπάρχουν. Οπότε μπαίνει ή δεν μπαίνει;

Στην υπόθεση Νίκου Ζιάβρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Ο Συριανός επιχειρηματίας έδωσε το παρών στις δυο πρώτες συναντήσεις, με στόχο να μπει στην διοίκηση να βοηθήσει, χωρίς όμως να θέλει και να μπορεί να ηγηθεί, λόγω των πολλών υποχρεώσεων με την επιχείρηση του (όπως οι περισσότεροι φυσικά). Ξαφνικά από το στόχος μου είναι να βοηθήσω, δια στόματος Φώσκολου πήρε το χρίσμα «πάρε τα κλειδιά να ηγηθείς την ομάδα». Ο Ζιάβρας ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή. Θέλω να βοηθήσω, αυτά μπορώ να βάλω, δεν έχω το χρόνο να ηγηθώ της ομάδας. 

Το όνομα της Δώρας Καρτάνου ακούστηκε πολύ, τον προηγούμενο μήνα, γυναίκα σοβαρή και που μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει την ομάδα σε πάρα πολλούς τομείς. Θα μπει η δεν θα μπει όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και των όσων έχουν συμβεί;

Όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα, δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια σε όλους όσους θέλουν να μπουν. Ακόμη και αυτός που θέλει, δύσκολα είναι να κάνει το «βήμα», χωρίς να ξέρει τι θα αντικρίσει στο «σκοτεινό δωμάτιο» που ακούει στο όνομα Α.Ο Σύρου.

Το κακό με τον Γιώργο Φώσκολο είναι πως θα πρέπει να μάθει να «συνυπάρχει» με τον κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία (φίλο ή εχθρό)  που θέλει να μπει στην ομάδα. Οι οικονομικές απαιτήσεις μεγάλωσαν πλέον απότομα. Οι εποχές του τοπικού πρωταθλήματος, που τους επιχειρηματίες τους ήθελε μόνο για διαφημιστές και την «μαύρη τρύπα» την πλήρωνε από την τσέπη του ο ίδιος, δεν υπάρχουν ποια. Τώρα τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και κανείς δεν περισσεύει. Απαραίτητος είναι ο Ζιάβρας, απαραίτητος στην ομάδα είναι ο Πύργος, απαραίτητη η παραμονή Καρύγιαννη, απαραίτητη η προσθήκη Καρτάνου, απαραίτητος φυσικά και ο Φώσκολος, που «αν μη τη άλλο» είναι η κεφαλή της ομάδας τα τελευταία χρόνια. 

Μπορούν να τα βρουν; Μπορούν να συνυπάρξουν όλοι μαζί για το καλό της ομάδας; Δυστυχώς αυτό που αντιλαμβάνομαι, είναι πως η ομάδα έχει χωριστεί σε 2 «στρατόπεδα» και το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους είναι οι θέσεις που θα έχει ο καθένας μέσα στην διοίκηση.

Παράδειγμα ο Φοίνικας Σύρου

Στην ίδια ακριβός δεινή  θέση που βρίσκεται τώρα ο Α.Ο Σύρου, βρέθηκε πέρσι ο Φοίνικας. Αύγουστος μπήκε μέχρι να βρεθεί λύση στο οικονομικό, αλλά με υπομονή και επιμονή, όχι μόνο βρέθηκε λύση στο «και πέντε», αλλά η ομάδα πρωταγωνίστησε στην τελική. Εκεί όμως δεν υπάρχει εγωισμός, δεν υπάρχουν θέσεις. Τρανταχτό παράδειγμα ο Κώστας Νικολούζος, που αφιερώνει 18 ώρες την ημέρα (εδώ και πολλά χρόνια) το χρόνο του στην ομάδα και διοικητικά δεν είναι σε καμία «καρέκλα». Το παράδειγμα του Φοίνικα ας το ακολουθήσουν και στον Α.Ο Σύρου, γιατί αν η ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, το ποδόσφαιρο στην Σύρο τελείωσε.

 

 

 

 

Check Also

Εγκαίνια του γηπέδου στον Πάγο με βανδαλισμούς

Εγκαίνια του γηπέδου στον Πάγο με βανδαλισμούς Δεν πρόλαβε να παραδοθεί το γήπεδο στο κοινό …