Μέχρι 15 Ιουλίου διαμορφώνεται ο «ποδοσφαιρικός χάρτης» των Κυκλάδων

Μέχρι 15 Ιουλίου διαμορφώνεται ο «ποδοσφαιρικός χάρτης» των Κυκλάδων

Του: Μάκη Πρίντεζη

Μέχρι της 15 Ιουλίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ΕΠΣΚ, όσον αφορά τις συμμετοχές των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, όπου θα παρθεί και η οριστική απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στην Γενική συνέλευση της Κυριακής που έγινε στην Νάξο δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, καθώς όπως είναι λογικό εκκρεμούν πολλές υποθέσεις με τις συνενώσεις των σωματείων.

Σε αυτό σίγουρα και δεν ευθύνεται η ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς το φετινό καλοκαίρι σε πολλά νησιά είναι μπερδεμένη η κατάσταση, με αφορμή τις περιβόητες συγχωνεύσεις.

Στην Πάρο αναμένεται η μια ομάδα που θα προκύψει από την συνένωση των σωματείων όπου μετέπειτα θα διευκρινιστεί επίσημα (δεν έγινε στην Γενική συνέλευση) η κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα (σίγουρα στην Α όταν μιλάμε για μια κοινή προσπάθεια της Πάρου για κάτι καλό).

Στη Μύκονο αυτό που μένει να δούμε είναι το αν θα προχωρήσει η συνένωση της Ανω Μερά με τον Α.Ο Μυκόνου (δύσκολο σε πρώτη φάση), ή ο Α.Ο Μυκόνου θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.  Για τον Α.Ο Σερίφου και τον Α.Ο Πύργου θεωρείται βέβαιη η παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.

Από την Σαντορίνη μένει να δούμε τις διαθέσεις του Καρτεράδου, αλλά και του Πανθηραϊκού, που μετά την δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος, είναι βέβαιο πως θα δηλώσει συμμετοχή και στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ (έστω με το Κ17).

Σύρος: Σίγουροι Ελλάς-Αίαντας, περιμένουμε για Πάγο-Άνω Σύρο-Εκτός ο Α.Ο Σύρου

Στη Σύρο τα πράγματα είναι ακόμη πιο «μπλεγμένα». Η Ελλάς Σύρου έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους της, καθώς θα αγωνιστεί στην Α κατηγορία και μάλιστα ενισχυμένη μεταγραφικά. Ο Α.Ο Σύρου (δυστυχώς) δεν θα κατέβει στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Φώσκολος σε δηλώσεις του, εξηγώντας τους λόγους που η ομάδα του δεν δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος (σαν Κυπελλούχος Κυκλάδων).  (Διαβάστε εδώ).

Δεν ξέρουμε αν αλλάξει κάποια απόφαση την τελευταία στιγμή (τα συνηθίζει αυτά), ωστόσο αν ο ίδιος εμπλακεί με τα κοινά του ποδοσφαίρου για μια ακόμη χρονιά, θα το κάνει όπως όλα δείχνουν με τα χρώματα του Αίαντα. Παίρνοντας τους παίκτες του Α.Ο.Σ στον Αίαντα, με προπονητή το Γιώργο Ρούσσο και με 4-5 μεταγραφικές προσθήκες που θα προέρχονται από την τσέπη του, ο σύλλογος σίγουρα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Ωστόσο, δεν είναι της στιγμής να μιλήσουμε για στόχους, πριν δούμε τις διαθέσεις των ομάδων σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ιστορικός Α.Ο Σύρου οδεύει να μπει πλέον στο «συρτάρι».

Στον Α.Ο Πάγου, η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως σε περίοδο Κορονοϊού, ο σύλλογος θα κατεβάσει ένα τμήμα. Αρχικά στις σκέψεις των παραγόντων ήταν το Κ17, ωστόσο τελευταία πληροφορίες μας αναφέρουν πως η ομάδα θα κατεβάσει κανονικά την ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Περιμένουμε νέα από την Άνω Σύρο

Τον τελευταίο μήνα βγήκε στην δημοσιότητα πως «ομάδα» παραγόντων βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου η Άνω Σύρος να επιστρέψει στα γήπεδα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι διαδικασίες βρίσκονται σε καλό δρόμο, ωστόσο αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα προλάβει το χρόνο και η ιστορική ομάδα θα πάρει από φέτος συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ.

Το σίγουρο είναι πως η Διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων θα περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής όλων των ομάδων μέχρι της 15 Ιουλίου πριν σχηματιστεί ο ποδοσφαιρικός «χάρτης» της νέας αγωνιστικής σεζόν.

 

 

 

Check Also

Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα ετοιμάζει η Ελλάς

Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα ετοιμάζει η Ελλάς Μετά τις ανανεώσεις που προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες και …