Μήνυμα ζωής από αθλητή του Φοίνικα (Φωτο)

«Είμαι εθελοντής δότης μυελού των οστών από το 2015. Και μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο. Θέλω πρώτα ο συμπαίκτης μου να είναι καλά και μετά εγώ. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να φροντίζουμε οι συνάνθρωποί μας να είναι καλά».
-Συνεπώς μέσω του ΠΑΣΑΠ αυτός είναι ο στόχος, η ενημέρωση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία;

«Στον ΠΑΣΑΠ θέλουμε οι αθλητές του βόλεϊ στις διεκδικήσεις ο ένας να είναι δίπλα στον άλλο, αλλά πέρα από τα δικαιώματα αισθανόμαστε ότι έχουμε και υποχρεώσεις. Ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία. Καλώς ή κακώς επειδή στον αθλητισμό γενικότερα όχι μόνο στο βόλεϊ, πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας μέσω του αθλητισμού μπορούμε να περάσουμε πολλά μηνύματα. Ολοι οι αθλητές του βόλεϊ να γίνουν δότες. Εχουμε ήδη συζητήσει με πολλά παιδιά μέλη της Εθνικής να μας βοηθήσουν να διαφημίσουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια, να συμμετάσχουν στην καμπάνια και όλοι έχουν δει αυτή την πρωτοβουλία με θετικό πνεύμα. Ολα τα παιδιά της Εθνικής ομάδας θα γίνουν δότες».
-Είναι απλή η διαδικασία;
«Είναι απλή, εύκολη και ανώδυνη. Οσοι είναι από 18 μέχρι 50 ετών μπορούν να γίνουν δότες. Αρκεί μία αίτηση και δείγμα από το σάλιο σου και σε 5 λεπτά γίνεσαι μέλος εν δυνάμει δότης, εάν βρεθεί ιδιοσυμβατότητα. Πρέπει όλοι να το κάνουμε ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να σωθεί κάπως που θα νοσήσει. Οσο περισσότεροι είναι οι δότες, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να χαρίσουμε σε κάποιους συνανθρώπους μας ζωή. Δυστυχώς η λευχαιμία καλπάζει. Στατιστικά, κάθε 4 λεπτά κάποιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο του αίματος και το 80% είναι παιδιά! Γι’ αυτό, πρέπει όλοι να γίνουμε δότες και μαζί να αυξήσουμε τα δείγματα».
Ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΑΠ συναντήθηκε παραμονές των Χριστουγέννων με τον Δημήτρη Σιούτη, υπεύθυνο του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέγγισης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή).
