ΣΑΡΩΣΕ Ο ΝΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δελτίο τύπου για την συμμετοχή του τμήματος Ιστιοπλοίας τριγώνου στους αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου & Κρήτης για σκάφη τύπου optimist & LASER 4.7 που διεξήχθησαν 21-24/3/15 στην Χίο.

Την πρώτη θέση στα αγόρια αλλά και στην γενική κατάταξη, για την κατηγορία LASER 4.7 κατέλαβε ο ο αθλητής του Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ Γιάννης Σταμπουλίδης. Ουσιαστικά η νίκη του αυτή είναι το εισιτήριο για τους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Είναι η επιβράβευση των προσπαθειών του και μια πολύ σημαντική επιτυχία που μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια όλους.

Η αγωνιστική ομάδα του τμήματος Ιστιοπλοίας τριγώνου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου επέστρεψε χθές Τετάρτη 25/3 από την Χίο, όπου συμμετείχε στους αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου & Κρήτης για σκάφη τύπου optimist & LASER 4.7 που διεξήχθησαν 21-24/3/15.
Ο αγώνας αυτός είναι πολύ σημαντικός επειδή από εκεί προκρίνονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και την προεθνική ομάδα.

Στον Πανελλήνιο αγώνα προκρίνονται να συμμετέχουν το 50% των αθλητών εφόσον έχουν τερματίσει στις μισές τουλάχιστον κούρσες, ενώ στην προεθνική ομάδα προκρίνονται να συμμετέχουν από την κατηγορία optimist οι 6 πρώτοι από τα αγόρια και οι 3 πρώτες από τα κορίτσια.
Εκατόν είκοσι οκτώ αθλητές/ριες από 15 Ναυταθλητικά Σωματεία από όλο το Αιγαίο και την Κρήτη : από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της Χίου, της Σύρου, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Πάρου, της Αντίπαρου, της Κω, των Χανίων, του Ηρακλείου, του Γαζίου Κρήτης, της Άνδρου, της ΠΕΚΕΒ, των Καρδαμύλων κ.α. συμμετείχαν.


Πιο συγκεκριμμένα φέτος αγωνίστηκαν 86 αθλητές με σκάφη κατηγορίας optimist από 14 ομίλους και 42αθλητές με σκάφη κατηγορίας laser 4.7 από 12 ομίλους.

Η πρώτη μέρα -Σάββατο- ξεκίνησε με τις εγγραφές των αθλητών και την τελετή έναρξης.
Η δεύτερη μέρα -Κυριακή- δεν βοήθησε -λόγω άπνοιας- στην διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων ιστιοδρομιών έτσι πραγματοποιήθηκε μια μόνο για την κατηγορία σκαφών τύπου optimist.

Την τρίτη μέρα -Δευτέρα παρά την βροχή που δεν σταμάτησε διεξήχθησαν δυο ιστιοδρομίες για κάθε μια από τις κατηγορίες.
Την τελευταία μέρα – Τρίτη διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες για κάθε μια από τις κατηγορίες και γιαυτό ήταν μια πολύ κουραστική μέρα για τους μικρούς μας αθλητές οι οποίοι έχοντας ξυπνήσει από πολύ νωρίς το πρωί, έφθασαν στά όριά τους!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έλαβε χώρα η τελετή λήξης. Πραγατοποιήθηκε η απονομή σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΧΑΝΔΡΗΣ. Ήταν μια μεγάλη γιορτή, της ιστιοπλοϊας, με τη συμμετοχή περίπου 400 ατόμων (αθλητές, συνοδοί, γονείς) , σε μια τουριστικά νεκρή περίοδο και με τον άριστο από πλευράς διοργάνωσης αγώνα που αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για το νησί της Χίου.

Για την όλη διοργάνωση οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από το Δεκέμβρη ’14 με την οικονομική στήριξη περισσότερων από 30 τοπικών αλλά και εκτός Χίου επιχειρήσεων καθώς επίσης και του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, συνεισέφεραν για την διευκόλυνση των σκαφών και των αποστολών η SHELL με τη δωρεά παροχή καυσίμων.
Επίσης οι εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic SeaWays παρείχαν έκπτωση εισιτηρίων, για τις μεταφορές των αθλητών, των σκαφών και των οχημάτων, γιαυτό και τις ευχαριστούμε πολύ.


Το κόστος μεταφοράς για το δικό μας τμήμα είναι συχνά ανασταλτικός παράγοντας για την συμμετοχή μας σε αγώνες.
Ακόμη ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που χρηματοδότησαν και αυτήν την -τρίτη κατά σειρά-αποστολή τον τελευταίο μήνα.
Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Γιάννης Γρυπάρης και Ελπίδα Σαγκινέτου και η συνοδός Ιωάννα Βακονδίου.
Οι θέσεις γενικής κατάταξης των αθλητών του ομίλου μας που συμμετείχαν:

Κατηγορία σκαφών τύπου OPTIMIST είναι :

Θέση Όνομα Επίθετο  
22 ΕΡΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
23 ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
28 ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
36 ΕΙΡΗΛΕΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
42 ΟΡΕΣΤΗΣ ΖΑΚΟ-ΒΑΡΕΛΛΑΣ  
57 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ  
65 ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ  
69 ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ  
77 ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ  
79 ΕΜΙΡΑ ΖΑΚΟ-ΒΑΡΕΛΛΑ  

Κατηγορία σκαφών τύπου LASER είναι :

Θέση Όνομα Επίθετο  
1 ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας.
13 ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ προκρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
28 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΕΡΗΣ  
39 ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ  

Επίσης την 31η θέση κατέλαβε η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Τήνου,Αρμάου Μαρία που συμμετείχε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου & Κρήτης,με την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και τους ευχόμαστε υγεία και πρόοδο !

Συγχαρητήρια επίσης και ευχαριστίες απευθύνουμε στους προπονητές τους γιατί υπερέβαλαν εαυτόν, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς!

Τέλος ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στους προκριθέντες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα της χώρας μας!

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου

Check Also

Διακρίσεις για τους αθλητές του Ν.Ο Σύρου στα Ποσειδώνια

Διακρίσεις για τους αθλητές του Ν.Ο Σύρου στα Ποσειδώνια «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022» OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ …