Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!

ΤΟΥ: ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Ο νέος πρόεδρος του Αρη Σύρου άνοιξε τα… χαρτιά του στο syros-sports και μίλησε έξω από τα δόντια για τα όσα παρέλαβε από την πρώην διοίκηση, για τους

στόχους που έχουν τεθεί, για τον Αρη Θεσσαλονίκης, αλλά και το γηπεδικό ζήτημα.
Ποιος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός που θέλεις να καταθέσεις;
«Εγιναν πολύ γρήγορα τα πράγματα και εκλέχθηκα πρόεδρος της ομάδας, αναλαμβάνοντας ένα πόστο που έχει περισσότερες ευθύνες. Θεώρησαν πολλοί από το Δ.Σ. που συμμετείχε ότι θα είμαι κατάλληλος για αυτό το πόστο και δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Οσον αφορά τον απολογισμό, υπάρχει η σωστή επικοινωνία και η συνεργασία με τα μέλη της ομάδας, τα συζητάμε όλα και βρίσκουμε λύσεις και όλοι είναι κοντά μου. Φυσικά μπήκαμε αμέσως στα βαθιά γιατί υπήρχε και το φάιναλ φορ και αντιμετωπίσαμε μερικά θέματα και οικονομικής φύσεως που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά μας. Ετσι έπρεπε να βρούμε λύσεις για το καλό του συλλόγου, αλλά για να είμαστε και εμείς σωστοί. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι έχοντας ένα πλάνο που περιλαμβάνει από τις ακαδημίες μέχρι το ανδρικό. Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τους ανθρώπους που «τρέχουν» καθημερινά. Τον ταμία, γενικό αρχηγό του Αρη και προπονητή των ακαδημιών, Λευτέρη Λαζαρινό ο οποίος είναι το δεξί χέρι, την γραμματέα Αννα Ραβιόλου, τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Μάνη και στην συνέχεια είναι και τα άλλα μέλη τα οποία επίσης ευχαριστώ γιατί όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους».


Αναφέρθηκες σε προβλήματα, θεωρείς ότι παραλάβατε μια κατάσταση γεμάτη προβλήματα;
«Παραλάβαμε μια προχειρότητα σε θέματα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ωραία όπως οι εσωτερικοί κανονισμοί. Με αποτέλεσμα, αυτή η προχειρότητα να φέρει αντιδράσεις από κάποιους αθλητές, κάποια πράγματα που δεν περιμέναμε, κάποιες συμπεριφορές. Βρεθήκαμε στην σέντρα χωρίς βοήθεια. Περιμέναμε βοήθεια από κάποια μέλη της προηγούμενης διοίκησης».

Δεν υπήρξε κάποια υποτυπώδης παράδοση-παραλαβή;
«Δεν υπήρχε στον βαθμό που έπρεπε. Τα νέα μέλη που μπήκαν δεν έλαβαν την απαιτούμενη ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση. Από την πλευρά της γραμματειακής υποστήριξης υπήρχε επικοινωνία. Στο θέμα όμως του ταμείου είχαμε μια μικρή ανεπαρκής ενημέρωση όπως και στις βασικές λειτουργίες της ομάδας. Πρώτη φορά άκουσα πράγματα που δεν ήξερα που είχαν γίνει και τα έμαθα κατόπιν εορτής. Αυτό είναι το παράπονό μου. Ότι δεν έγινε μία σωστή ενημέρωση από την πλευρά της παλιάς διοίκησης. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Την επομένη της εκλογής του νέου Δ.Σ. και ενόψει του φάιναλ φορ στην Σαντορίνη, μας ενημέρωσαν ότι κάποιες δαπάνες για την μεταφορά της ομάδας δεν καλύφθηκαν ενώ θα έπρεπε να είχαν καλυφθεί και ξαφνικά έπρεπε να πάρουμε απόφαση για το αν θα πάει η αποστολή στην Σαντορίνη ή όχι, γιατί το κόστος υπερέβαινε τα ταμία της ομάδας. Αν και σε επικοινωνία που είχαμε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας είπε αν είναι μην τους κατεβάσετε. Ωστόσο θεωρήσαμε ότι δεν ήταν σωστό να μην ταξιδέψει η αποστολή στο φάιναλ φορ. Ετσι καλύψαμε το ποσό αν και ζοριστήκαμε. Βέβαια θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Λώρη Σαλάχα για την προσφορά του τόσα χρόνια στον Αρη και στο Συριανό μπάσκετ, ότι μας έβαλε στα βαθιά και μας έδειξε μερικά πράγματα».

 

Τι σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα και τι μεσοπρόθεσμα;
«Το πλάνο μας είναι μακροπρόθεσμο γιατί έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια καλή στελέχωση των ακαδημιών με στόχο να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ. Το πλάνο μας είναι να κρατάμε υγιές το σωματείο με την βοήθεια των γονιών που απαρτίζουν στην ουσία το Δ.Σ., πλάνο για να βγουν μπροστά παιδιά στο μέλλον και να στελεχώσουν ένα ανδρικό ή εφηβικό τμήμα και γενικότερα να υπάρξει μια αμιγώς Συριανή ομάδα. Επίσης, να προσελκύουμε περισσότερα παιδιά που θα θέλουν να ενταχθούν στις ακαδημίες του Αρη και θα έρχονται από μόνοι τους. Τα τελευταία δύο χρόνια θέλουμε να καλύψουμε το κενό που υπήρχε στον τομέα της ανάπτυξης των ακαδημιών. Κινηθήκαμε. Πήγαμε σε σχολεία, κάναμε κάποια καμπ. Φυσικά υπάρχει και ο μακρινός στόχος που είναι η κατάκτηση κάποιου πρωταθλήματος σε οποιοδήποτε τμήμα. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

Θεωρείς ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι στην διοίκηση υπάρχουν αρκετοί γονείς;
«Υπάρχει ένα καλό πάντρεμα μεταξύ των γονιών και ανθρώπων, στην προκειμένη των παλαίμαχων του Αρη που αγαπούν το μπάσκετ. Λάθη θα γίνουν όπως είναι λογικό, αλλά όλοι βλέπουμε τα παιδιά που αγωνίζονται στον Αρη, σαν να είναι δικά μας παιδιά».
Είπες για καλό πάντρεμα. Και λόγω ονόματος μπορεί να υπάρξει… πάντρεμα με τον Αρη Θεσσαλονίκης;
«Μπορεί να υπάρξει. Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, το είχαμε περάσει από το Δ.Σ. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά σε επίπεδο συνεργασίας, αλλά δεν κατέστη δυνατό εκείνη την περίοδο και λόγω των οικονομικών της ομάδας, αλλά είναι μέσα στα πλάνα μας ώστε να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο προπονητών και ακαδημιών. Θα είναι πολύ τιμητικό να μπορείς να συνεργαστείς με μία ομάδα που έχει γράψει μεγάλη ιστορία στον χώρο του μπάσκετ και έχουν αγωνιστεί ιερά τέρατα με την φανέλα της».
Υπάρχει στα σκαριά κάποια συνεργασία με ομάδα;

«Υπάρχει μια επαφή με τις ακαδημίες του Περιστερίου και σε αυτό έχει συμβάλλει ο Λευτέρης Λαζαρίνος. Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξει ένα τουρνουά και με την συμμετοχή των ακαδημιών του Περιστερίου που θα είναι οι επίτιμοι καλεσμένοι, αλλά και με ακαδημίες ομάδων από όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Να γίνει ένα τριήμερο τουρνουά μπάσκετ ακόμα με 9-10 ομάδες με γεμάτα γήπεδα. Και θα διαφημιστεί το νησί μας. Είμαστε σε συζητήσεις και βλέπουμε».
Ανέφερες για γεμάτα γήπεδα. Εντούτοις διαβάζω συχνά πυκνά ανακοινώσεις στο facebook που ενημερώνουν ότι η τάδε προπόνηση δεν θα γίνει π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών. Κεφάλαιο γήπεδο…

«Στο γηπεδικό ζήτημα υπάρχουν συζητήσεις επί συζητήσεων χρόνια τώρα. Το μεγάλο μας πρόβλημα δυστυχώς είναι τα γήπεδα για διάφορους λόγους. Εχουμε ένα κλειστό γήπεδο και δύο ανοιχτά, οι προπονήσεις των ακαδημιών Αρη και της Ερμούπολης πολλές φορές διεξάγονται έξω. Είναι χειμώνας, κάνει κρύο και πολλές φορές δεν μπορείς να διακινδυνέψεις να χτυπήσουν τα παιδιά. Είναι τεράστιο θέμα το γήπεδο. Δεν επαρκεί σε δύο ομάδες. Ισως επειδή είναι και πολλά τα τμήματα. Τα γήπεδα είναι σε άθλια κατάσταση. Πιέζουμε πολλές καταστάσεις και έχουμε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για αυτό, για να αλλάξει κάτι επιτέλους. Παράδειγμα, στα εξωτερικά γήπεδα, δεν υπάρχει δυχτάκι, τα ταμπλό είναι ψιλοραγισμένα, στο κλειστό γήπεδο στάζει σε ένα σημείο η οροφή ενώ κάποιες φορές τα νερά δεν βγαίνουν καθαρά στα αποδυτήρια. Εχουμε μιλήσει και με την Ερμούπολη, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει μια καλή συνεργασία γιατί λένε η ισχύς εν τι ενώσει. Ως νέα διοίκηση έχουμε ρίξει γέφυρα επικοινωνίας, αλλά δεν υπάρχει η σωστή συνεργασία. Ισως κάποιοι να μην θέλουν να κοντραριστούν με τις αρμόδιους φορείς».

Check Also

Το συγκινητικό μήνυμα του Πρίντεζη για τον Σπανούλη

Το συγκινητικό μήνυμα του Πρίντεζη για τον Σπανούλη Ο Βασίλης Σπανούλης αποσύρθηκε από τη δράση …