«ΟΛΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ…»

Ένα από τα βασικά μέλη της διοίκησης του Κυπελλούχου Κυκλάδων και προπονητής τερματοφυλάκων του Α.Ο.Σ κ. Ανδρέας Φωτεινιάς μιλάει στο Syros-Sports.gr για όλους και για όλα.

Ο Συριανός παράγοντας αναφέρεται για την χθεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Κυκλάδων από την ομάδα του, την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας τον τελευταίο μήνα, το μπαράζ με τον Α.Ο Πάρου αλλά και τη δύσκολη συνέχεια…

«Η χθεσινή νίκη ήταν πολύ μεγάλη για την ομάδα μας. Καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια να φέρουμε έναν τίτλο στο νησί μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά το πίστευαν, έπαιξαν όπως έπρεπε και πήραν δίκαια τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Θύελλα, που τις αξίζουν συγχαρητήρια για την πορεία της ως τώρα. Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστώ ξεχωριστά όσους φίλους μας βρέθηκαν στο γήπεδο της Νάξου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο εφηβικό τμήμα και τους γονείς κάποιον παιδιών που ήταν μαζί μας».

Η αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας οφείλεται στην αλλαγή προπονητή; Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου; Πείσμωσαν τα παιδιά από την ήττα με τον Άγιαξ; Τι από τα τρία;

«Πιστεύω πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα τρία που λέτε. Καταρχάς ο Κύριος Μάκης (Πούλος) είναι ένας πολύ καλός και έμπειρος προπονητής. Έκανε σπουδαία δουλειά στην ομάδα μας και σαν προπονητής και σαν γυμναστής. Έχει μερίδιο στις όποιες επιτυχίες και όποιες αποτυχίες έρθουν». Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπόρεσαν κατά τη γνώμη μου να έχουν καλή «χημεία» οι τρεις πλευρές. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες δεν έδεσαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χαθεί η πειθαρχία στην ομάδα. Όταν ήρθε ο Κύριος Ζαχαρίου μας είπε ότι «έρχομαι για να βοηθήσω». Μίλησε σε εμάς, μίλησε στους παίκτες και πιστεύω ότι μετά από ένα μήνα έχει αρχίσει να παίρνει από τους αθλητές αυτό που μπορούν να δώσουν.

 

Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση. Ναι έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι μεταγραφικές κινήσεις. Ήρθαν τρεις πολύ καλοί αθλητές. Μανουδάκης, Παπαδάκης και Φρέιτας έδωσαν με το «καλημέρα» βοήθειες και η ομάδα φαίνεται αγωνιστικά πως είναι πολύ καλύτερη.

 

Για το αν πείσμωσαν από την ήττα του Άγιαξ, πιστεύω πως όχι. Στον αθλητισμό αν θυμώσεις ή πεισμώσεις δεν γίνεσαι καλύτερος. Απλά σε εκείνο το παιχνίδι δεχτήκαμε μια καλή «σφαλιάρα» που μάλλον μας έκανε καλό. Οι αθλητές κατάλαβαν ότι όλα κρίνονται στο γήπεδο και έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Η ήττα από τον Άγιαξ ήταν το «καμπανάκι» του κίνδυνου που μπορεί και να έκανε καλό στην ομάδα».

 

 Για το παιχνίδι μπαράζ με τον Α.Ο Πάρου που θα γίνει σε λίγες ημέρες στο ίδιο γήπεδο;
«Θέλει προσοχή. Ο Α.Ο Πάρου είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι και αν παίξουμε όπως πρέπει με σοβαρότητα και πειθαρχία θα πάρουμε τη νίκη και θα μπούμε στα μπαράζ».

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες στα μπαράζ; Τελικά ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα αναδειχτεί από τον πρώτο όμιλο;

«Όλα θα κριθούν στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Αν παίξουν οι ομάδες σύμφωνα με τις δυνατότητες τους πιστεύω πως ναι. Ο πρώτος όμιλος έχει πιο δυνατές ομάδες και θα είναι αυτός που θα βγάλει τον πρωταθλητή. Όλα στο γήπεδο όμως».

Check Also

Στην Ελλάς Σύρου το τοπικό ντέρμπι και η πρόκριση στο Κύπελλο (Βίντεο)

Στην Ελλάς Σύρου το τοπικό ντέρμπι και η πρόκριση στο Κύπελλο (Βίντεο) Στην επόμενη φάση …