ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ!

Με αφορμή το νέο φιλανθρωπικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, το syros-sports σας κάνει μια αναδρομή και σας προβάλλει την ξεχωριστή δράση που έχουν οι Νέοι Παλαίμαχοι του Αρη Σύρου η οποία αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

 

Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν μία παρέα παλαίμαχων συμπαικτών αλλά και αντιπάλων από το νησί της Σύρου αποφάσισαν να μεταφράσουν την αγάπη τους για το άθλημα του μπάσκετ σε χαρά για τους συνανθρώπους τους!!

 

Η αρχή έγινε το Μάρτιο του 2011 όταν οι «ΝΕΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΥΡΟΥ» ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης με εκλέκτο καλεσμένο τον νυν αρχηγό της ομάδας του Ρεθύμνου και πρώην παίκτη της ΑΕΚ Άκη Καλλινικιδη προσπάθησαν να δώσουν χαμόγελο σε ένα συντοπίτη μας τον μικρό Νικήτα Λουδάρο, ο κόσμος αγκάλιασε αυτή τους την προσπάθεια και η αποστολή πέτυχε κατά το ήμισυ..

 

Επόμενη κίνηση τους ήταν τον Νοέμβριο του 2011. Οι παλαίμαχοι του Αρη Συρου εξασφαλίζουν την φανέλα του διεθνή παίκτη Κώστα Καιμακόγλου και άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, με σκοπό τη δημοπρασία αυτής και την ενίσχυση της «Κατ Οίκον Νοσηλείας Σύρου». Η φανέλα τελικά έφτασε στα χέρια ενός φίλου από Αθήνα ο οποίος κατέθεσε μάλιστα ένα υψηλό ποσό ενώ κράτησε και την ανωνυμία του.

 

Τον Δεκέμβριο του 2011 οι παλαίμαχοι του ΑΡΗ δείχνουν την ευαισθησία τους και για τα τετράποδα του νησιού, κατόπιν προσκλήσεως του ομίλου Ροταράκτ Ερμουπόλεως πραγματοποιήθηκε φιλοζωικός αγώνας με αντίπαλο «επίλεκτη ομάδα βετεράνων καλαθοσφαιριστών Σύρου».

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2012 οι παλαίμαχοι του Αρη Συρου σημειώνουν ένα σπουδαίο τρίποντο αφού ήταν αυτοί που διοργάνωσαν την φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Εθνική Βετεράνων Ελλάδος (αστέρια του παρελθόντος έφτασαν στο νησί μας εκείνο το διήμερο όπως οι Πρέλεβιτς, Σιγάλας, Γαλακτερός, Μπουντούρης, Σιούτης, Τόλιας, Χούμπαύλης, Κωνσταντινιδης, Ντάκουλας, Γιαννούλης) ενώ οι εισπράξεις του αγώνα, δόθηκαν για την ενίσχυση της στέγης ανηλίκων Σύρου, αλλά και σε άλλα ιδρύματα του νησιού.

 

Φτάνουμε Ιανουάριο του 2013. Οι παλαίμαχοι πρωτοτυπούν, δίνοντας έναν αγώνα διαφορετικού χαρακτήρα. Αυτή τη φορά αντίπαλοι ήταν άνθρωποι της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου της εφημερίδας. Κοινώς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Κυκλάδων. Σκοπός ήταν η βοήθεια του μικρού μας φίλου Δημητράκη Λοτσάρη από την Άνδρο που αν και 2 μόλις ετών ταλαιπωρούνταν από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ ο κόσμος ανταποκρίθηκε καθώς γέμισε το «Δημήτριος Βικέλας». Δυστυχώς η αποστολή έμεινε μισή καθώς ο μικρός μας φίλος δεν τα είχε καταφέρει.

Κοντολογίς, αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα για αυτούς τους αθλητές της ζωής που παρότι τα καθημερινά τους προβλήματα δεν ξεχνούν και το συνάνθρωπό τους και είναι πάντα δίπλα του.

Check Also

Έλαμψαν τα «αστέρια» ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ στην Σύρο (Φωτο)

Έλαμψαν τα «αστέρια» ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ στην Σύρο Έλαμψαν τα «αστέρια» ευρωπαϊκού και παγκόσμιου …