Ανέβηκε 5.164 σκαλάκια ο Ισίδωρος Παλαμάρης στον δύσκολο αγώνα στην Κίνα (Φωτο)

Ανέβηκε 5.164 σκαλάκια ο Ισίδωρος Παλαμάρης στον δύσκολο αγώνα στην Κίνα (Φωτο)

Σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός, στο “The Great Wall Marathon” έλαβε μέρος  ο Συριανός αθλητής των Δρομέων Σύρου Ισίδωρος Παλαμάρης. Εκπροσωπώντας την Σύρο, τις Κυκλάδες  και την Ελλάδα, ο Κυκλαδίτης αθλητής ταξίδεψε στην Κίνα για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, στον πιο απαιτητικό μαραθώνιο, διασχίζοντας κατά μήκος ενός από τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας.

Από την έναρξή του το 1999, ο Μαραθώνιος του Σινικού Τείχους έχει γίνει σεβαστός ως ένας από τους πιο απαιτητικούς μαραθωνίους στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των ετών, έχει εξελιχθεί από 350 μόνο δρομείς σε ένα ξεπούλημα 2500 δρομέων, με την διαδρομή να οδηγεί κατά μήκος του θεαματικού Σινικού Τείχους στον τόπο διεξαγωγής του Huangyaguan, διασχίζοντας τοπικά χωριά, με τους κατοίκους να αποθεώνουν τους αθλητές δίνοντας τους ώθηση να διασχίσουν τις λοφώδεις διαδρομές και τα απαιτητικά τελευταία σκαλιά του πύργου (5.164 για την ακρίβεια!), αναφέρει η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

Ο Ισίδωρος Παλαμάρης όχι μόνο τερμάτισε, αλλά πήρε και καλή θέση (17ος) στην Γενική κατάταξη και 2ος στην ηλικία του.

Το μήνυμα του αθλητή Ισίδωρου Παλαμάρη (προέδρου των Δρομέων Σύρου) μετά την ολοκλήρωση του αγώνα…

Επιτέλους τερματίσαμε… The Great Wall Marathon
Μπορεί να μην πήραμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε αλλά σημασία έχει ότι δεν παρατήσαμε την προσπάθεια και τερματίσαμε ας το πούμε “ΥΓΙΗΣ”.
Πραγματικά όσο θυμάμαι δεν έχω τρέξει πιο δύσκολο αγώνα. Μεγάλη υψομετρική κοντά στα 1200μ, πάρα πολλές εναλλαγές στο τερέν και των κλίσεων που το κάνει τρομερά δύσκολο τον αγώνα, υπερβολική ζέστη έως και 35-37 βαθμούς και φυσικά 5.164 σκαλάκια διαφόρων μεγεθών. (Έκατσα σε ένα να πάρω μια ανάσα και ήταν σαν καρέκλα).
Το Σινικό τείχος κάτι το μοναδικό, ο αγώνας φανταστικός, ο κόσμος και οι εθελοντές πάρα πολύ καλοί σε όλο σχεδόν το μήκος της διαδρομής… Οι διοργανωτές τιμούσαν τον κάθε αθλητή για την προσπάθεια του…
Μπράβο σε όλους… Albatros Adventure Marathons
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα μηνύματα που μου στείλατε και για την συμπαράσταση σε αυτή την προσπάθεια μου. “RESPECT”
 

Check Also

Πρώτη προπόνηση στο στάδιο της Βάρης για τους Δρομείς Σύρου

Πρώτη προπόνηση στο στάδιο της Βάρης για τους Δρομείς Σύρου Μέσα από δελτίο τύπου τους …