Μια ακόμη διοργάνωση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» ολοκληρώθηκε

Μια ακόμη διοργάνωση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» ολοκληρώθηκε

Με απόλυτη επιτυχία, κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων, τελείωσε χθες ο Open Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023». Οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας φέτος τις 137, αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι 11 Ναυτικοί Όμιλοι που εκπροσωπήθηκαν είναι οι Ν.Ο.Άνδρου, Ν.Ο.Πάρου, Ν.Ο.Νάουσας Πάρου «Ναϊάς», Ν.Ο.Αντιπάρου, Ν.Ο.Φολεγάνδρου, Ν.Ο.Σαντορίνης, Ν.Ο.Κω, Ν.Ο.Ρόδου, Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ., Ν.Ο.Καλαμακίου και φυσικά Ν.Ο.Σύρου.
Ο αγώνας διεξήχθη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Σύρου Ερμούπολης, την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και φυσικά την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Σημαντική συμβολή στη διοργάνωση είχαν το Λιμεναρχείο Σύρου, ο Αλιευτικός Σύλλογος Ποσειδωνίας, η Π.Ν.Β. Σύρου και το Νοσοκομείο Σύρου, οι οποίοι παρείχαν σημαντικότατες διευκολύνσεις και υπηρεσίες και του ευχαριστούμε πολύ.
Τη δεύτερη ημέρα της φετινής διοργάνωσης είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη διοργάνωση και το στο πλοίο της Επιτροπής του αγώνα τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μετά τη συνομιλία που είχε με τους εκπροσώπους των Σωματείων, χαιρέτησε τη διοργάνωση και «έδωσε» την εκκίνηση της 8ης ιστιοδρομίας για την κάθε κατηγορία σκαφών.
Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες αθλητές/τριες και τους προπονητές καθώς και τα μέλη των ΔΣ των ομίλων και τους γονείς των παιδιών που επισκέφτηκαν το νησί μας το προηγούμενο τριήμερο.
Φυσικά τα εύσημα για την επιτυχημένη διοργάνωση αποδίδονται σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν καθώς και στους χορηγούς που και φέτος ήταν στο πλευρό μας και οι οποίοι είναι, ο μόνιμος χορηγός μετακινήσεων των ομάδων μας Blues Star Ferries, SeaJets Ferries, Συνεργείο Οχημάτων CTB, Greek Scuba Diving Center, Το Χασαπάκι, Ντάνος Αρτοποιήματα, Συνεργείο Μηχανών Θαλάσσης Π. Θαλασσινός, Ναυτικό Πρακτορείο Βασιλικός, Ναυτικό Πρακτορείο Γαβιώτης, Εταιρία Aquavita Ν. Βιτάλης, Οπωροπωλείο Ρουσσουνέλος και η κάβα ποτών Cava d’ Oro.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, Ο Ν.Ο.Σ. συμμετείχε με 17 ιστιοπλόους, 11 στην κατηγορία Optimist, 3 στην κατηγορία ILCA 4 και 3 στην κατηγορία ILCA 6.
Στα Optimist ο Πέτρος Μπισκετζής ήταν 2ος στα αγόρια U13 (παιδιά γεννημένα από το 2011 και μετά) και η Αγγελική Δαλδάκη 3η στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών. Ο Ηλίας Γαβιώτης ήταν 3ος στα αγόρια της κατηγορίας ILCA 4 και η Θέλξη Ξυλωμένου 2η στα κορίτσια της ίδιας κατηγορίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τις ομάδες μας είχαν ως εξής:
Κατηγορία Optimist
Πέτρος Μπισκετζής, 2ος αγόρια U13
Δημήτρης Παπαδόπουλος, 7ος αγόρια U13
Γιώργος Καλαϊτζής, 8ος αγόρια U13
Αγγελική Δαλδάκη, 3η κορίτσια U13
Ρόμπι Μέιτλαντ, 15ος αγόρια U13
Μαρίλια Μπισκετζή, 4η κορίτσια U13
Μάνος Μιχαήλ, 20ος αγόρια U13
Δάφνη Μπουγιούρη, 9η κορίτσια U16
Νεφέλη Παλίοπορτα, 6η κορίτσια U13
Λεωνίδας Κοφινάς, 25ος αγόρια U13
Λάμπρος Παζαρόπουλος, 40ος αγόρια U13
Κατηγορία ILCA 4
Ηλίας Γαβιώτης, 3ος αγόρια
Θέλξη Ξυλωμένου, 2η κορίτσια
Φραντζέσκα Καραβιώτου, 6η κορίτσια
Κατηγορία ILCA 6
Δανάη Πρίντεζη, 4η γενική κατάταξη
Λεωνίδας Δούνιας, 6ος γενική κατάταξη
Έκτωρ Φυντανάκης, 9ος γενική κατάταξη

Τέλος, όπως κάθε χρόνο μια μέρα πριν από τον επίσημο αγώνα, διεξάγεται ένας «ενδοσυλλογικός» μεταξύ των αρχαρίων αθλητών του Ν.Ο.Σύρου, προκειμένου τα παιδιά κυρίως να διασκεδάσουν αλλά και να μπουν στο «κλίμα» ενός αγώνα.
Στον άτυπο αυτό φετινό αγώνα πήραν μέρος 10 παιδιά τα οποία ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα περίπου 10 μήνες. Η κατάταξη είχε ως εξής:
1η Αυγουστίνα Τράκα
2ος Αντώνης Βουτσίνος
3η Ιωάννα Βουτσίνου
4η Μαριτίνα Κατεβάτη
5η Αριάδνη Κιβωτού
6ος Αρίων Κοφινάς
7ος Νάσος Σταυράκης
8ος Νικόλας Φιλιππίδης
9η Κλειώ Γουλή
10ος Σπύρος Νικολάου
Ευχόμαστε σε όλους καλή ιστιοπλοϊκή σταδιοδρομία!!!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες 

Check Also

Στην τελική ευθεία από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σύρο

Στην τελική ευθεία από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σύρο Λίγες ημέρες έμειναν …