Πρωτάθλημα Κ12: Με 19 ομάδες το πρωτάθλημα (Συμπληρωματική προκήρυξη)

Πρωτάθλημα Κ12: Με 19 ομάδες το πρωτάθλημα (Συμπληρωματική προκήρυξη)…

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Κ-12 «WINDOOR»

2018-2019

Συμμετέχουν 19 Ομάδες χωρισμένες σε τρεις Ομίλους .

1ος Όμιλος (6 Ομάδες) :  ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ 1, ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ 2, Α.Ο. ΠΑΓΟΥ, Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002, ΚΑΝΟΝΙΕΡHΔΕΣ ΣΥΡΟΥ, ΝΕΟΣ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ,

2ος Όμιλος (4 Ομάδες) Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ, Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ, Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ,  ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

3ος Όμιλος (4 Ομάδες) : Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ, Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ.

4ος Όμιλος (5 Ομάδες) : Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ.

Ο αγωνιστικός χώρος καθορίζεται από πλάγιες οριοθετημένες γραμμές στο ήμισυ της απόστασης ανάμεσα στις πλάγιες γραμμές των μεγάλων περιοχών και στις πλάγιες γραμμές των κανονικών διαστάσεων του γηπέδου. Χαράσσονται νέες γραμμές. Οι εστίες  (μεγέθους 2 μ Χ 5 μ)  θα τοποθετούνται στο μέσον του έξω ορίου των μεγάλων περιοχών.

Οι ομάδες θα εμφανίζονται στο γήπεδο με 16 ποδοσφαιριστές (δεκαεξάδα), που θα αναγράφονται στο ΦΑ και στον αγωνιστικό χώρο οι δύο Ομάδες θα αποτελούνται από εννέα (9) ποδοσφαιριστές (9 Χ 9) . Κατά την διάρκεια του αγώνα θα χρησιμοποιούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλοι οι ποδοσφαιριστές, των διαγωνιζόμενων Ομάδων . Ελάχιστος αριθμός ποδοσφαιριστών για κάθε Ομάδα, που πρέπει να παρουσιαστεί στο γήπεδο και να αναγραφούν στο ΦΑ, είναι οι δώδεκα (12) . Σε περίπτωση που μία Ομάδα παρουσιαστεί με λιγότερους από 12 ποδοσφαιριστές ο αγώνας δεν θα διεξάγεται, με απόφαση του Διαιτητή και  με δική της ευθύνη, η οποία θα υποστεί και τις επιπτώσεις.    Ποδοσφαιριστής που αντικαταστάθηκε δεν μπορεί να επανέλθει ως αγωνιζόμενος . Μπορούν να αγωνίζονται με κάρτα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και κορίτσια (για τα σωματεία που δεν έχουν γυναικείο τμήμα), γεννηθέντα από το 2005 και μετά.

Στην κατηγορία Κ-12 «WINDOOR» θα μπορούν να αγωνίζονται οι ομάδες ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ 1 & ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ 2 με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν με διαφορετικούς αθλητές, οι οποίοι θα γνωστοποιηθούν στην Ε.Π.Σ.Κ., πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Μη τήρηση των όρων αυτών αποτελεί παράβαση της προκήρυξης, που επιφέρει την ποινή του μηδενισμού της παραβαίνουσας Ομάδας με τα συνακόλουθα, στον συγκεκριμένο αγώνα, μετά από ένσταση η καταγγελία, που θα υποβληθεί σύννομα και εμπρόθεσμα στην ΕΠΣΚ .

Διάρκεια αγώνων 60’ (2 Χ 30’) . Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους απλούς αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή .

Η σειρά των αγώνων θα προκύπτει με ορισμό από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, με βασικά κριτήρια τα δρομολόγια των πλοίων, τις καιρικές συνθήκες και την δυνατότητα διεξαγωγής των αγώνων πριν τη διεξαγωγή των αντίστοιχων αγώνων των ανδρικών τμημάτων . Επίσης θα μπορούν να ορίζονται δύο αγώνες της ίδιας Ομάδας σε ένα διήμερο, ανεξαρτήτως εάν δεν μεσολαβούν 24 ώρες μεταξύ των δύο αγώνων, εφόσον αυτό διευκολύνει συγκοινωνιακά και οικονομικά την μετακινούμενη Ομάδα .

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που ήθελε προκύψει και δεν υπάρχει πρόβλεψη στην προκήρυξη και τους κανονισμούς, θα επιλαμβάνεται και θα αποφασίζει το ΔΣ της ΕΠΣΚ .

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, οι  πρώτοι των τεσσάρων Ομίλων θα προκριθούν στην Τελική Φάση και θα συγκροτήσουν τις 4 Ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση (final four) . Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν από κλήρωση . Οι νικήτριες Ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του Τελικού και ο νικητής θα είναι ο Πρωταθλητής Κ-12 «WINDOOR» Ε.Π.Σ.Κ. περιόδου 2018-2019.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα . Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της τελικής φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και συνέχισης κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων,  εκ μέρους της.

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες. Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής ορίζονται από την διοργανώτρια.

 

Σημείωση : Απαγορεύεται ο τερματοφύλακας να πραγματοποιεί  βολέ καθώς και  αμυνόμενος να κάνει  ελεύθερο χτύπημα, κατά την επαναφορά της μπάλας, από τέρματος λάκτισμα (άουτ). Η μεταβίβαση θα γίνεται σε πλαϊνό παίχτη, αριστερά ή δεξιά, χωρίς την πίεση  αντιπάλου. Η αμυνόμενη ομάδα υποχρεούται να οπισθοχωρήσει στο κέντρο του γηπέδου, μέχρι ο αντίπαλος να έρθει σε επαφή με τη μπάλα.

Αν πραγματοποιηθεί βολέ του τερματοφύλακα ή ελεύθερο χτύπημα του αμυνόμενου κατά την επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα (άουτ), τότε θα έχουμε επανάληψη της προηγούμενης λανθασμένης ενέργειας με την παρέμβαση του Διαιτητή και την προτροπήτων προπονητών .

Θα πρέπει γενικότερα και κατά το δυνατόν, η μπάλα να παίζεται χαμηλά και όχι με δυνατές ψηλές μπαλιές .

Διευκρινίζεται ότι βάση του Κ.Α.Π. ισχύει το εμφανές οφσάιντ.

Check Also

Συνέχισαν νικηφόρα το πρωτάθλημα Κ16 οι Κανονιέρηδες (Βίντεο)

Συνέχισαν νικηφόρα το πρωτάθλημα Κ16 οι Κανονιέρηδες (Βίντεο) Την 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα Κ16 …