«ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ…»

Ο αντιπρόεδρος του Α.Ο.Σ κ. Πέτρος Ραουζαίος μιλάει για τους πέντε παράγοντες που στοίχησαν το πρωτάθλημα από την ομάδα του. Ο Συριανός παράγοντας επιβραβεύει το πάθος και την ψυχή που έδειξαν οι παίκτες του Άγιαξ, μιλάει για τις ατυχίες που είχε η ομάδα του κατά την διάρκεια της σεζόν, ενώ παράλληλα μιλάει για τον σχεδιασμό της ομάδας, το παράπονο που έχει και την επόμενη ημέρα του Α.Ο.Σ.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που παραχώρησε στον συντάκτη του Syros-Sports.gr Μάκη Πρίντεζη…
«Καταρχήν αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαστε μια καινούρια ομάδα. Πέρσι και μετά από απουσία 9 χρόνων ο σύλλογος επαναδραστηριοποιήθηκε και ξεκίνησε από την αρχή την καινούρια προσπάθεια. Άρα λοιπόν ξεκίνησε μια ομάδα από το μηδέν, χωρίς ένα δελτίο, χωρίς υποδομές. Μετά από μεγάλους κόπους και πολλές προσπάθειες και με μπροστάρη τον πρόεδρο Γιώργο Φώσκολο, εμένα και τον γενικό αρχηγό Άκη Πύργο, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την βοήθεια και των υπολοίπων μελλών όπως οι κύριοι Δημητριάδης, Καλούδης, Φωτεινιάς και Τσουτσιούμης και Σιγάλας που ήταν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια».

«Ο σχεδιασμός της ομάδας ήταν ο καλύτερος δυνατός που μπορούσε να γίνει. Αποκτήσαμε τον καλύτερο προπονητή των Κυκλάδων κύριο Μάκη Πούλο, άριστο γνώστη του ποδοσφαίρου και με μεγάλη εμπειρία. Στην συνέχεια πήραμε παίκτες με βαρύ βιογραφικό, εγνωσμένης αξίας και με συμμετοχές σε πρωταθλήματα Β και Γ Εθνικής κατηγορίας. Επόμενος, στόχος μας ήταν η ομάδα μας να έχει όσο γίνεται καλύτερους Συριανούς αθλητές στο δυναμικό της. Κρατήσαμε τα παιδιά που θέλαμε, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού δεν κατέστει δυνατό να φέρουμε και κάποιους άλλους που ίσως να θέλαμε εκείνη την εποχή στην ομάδα μας. Την περίοδο του Ιανουαρίου είδαμε τα καινά που είχαμε σαν ομάδα, προχωρήσαμε σε δυο πολύ καλές μεταγραφές από τον χώρο της Σύρου (Μανουδάκη-Παπαδάκη) και άλλη μια μεταγραφή ξένου (Φρέιτας) αθλητή με σκοπό να ενισχύσουμε την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

Τι έγινε όμως και με τόσους καλούς αθλητές η ομάδα δεν μπόρεσε να πετύχει τον μεγάλο της στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Στα όσα χρόνια ασχολούμαι με το τοπικό ποδόσφαιρο (Άνω Σύρο-ΑΟΣ-Άγιαξ) δεν είχα ξανασυναντήσει ομάδα που να λειτουργεί με αυτές τις σχεδόν επαγγελματικές συνθήκες. Δυστυχώς δεν πετύχαμε τον βασικό μας στόχο. Δεν καταλογίζω ευθύνες στους ποδοσφαιριστές. Όλοι προσπάθησαν να αποδώσουν αυτό που μπόρεσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Κάποιοι παίκτες απέδωσαν και με το παραπάνω, αλλά και κάποιοι χωρίς να κατονομάσω δεν απέδωσαν αυτό που έπρεπε. Δεν κάνω διάκριση μεταξύ Συριανών και μη. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα που συνεργάστηκα με αυτούς. Τους ευχαριστώ όλους όσους αποδέχτηκαν την πρόταση μας και έπαιξαν για εμάς. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθυνών. Στην ερώτηση σας όμως ποιοι ήταν οι λόγοι που η ομάδα μας δεν πήρε το πρωτάθλημα, κατά την γνώμη μου ήταν πέντε… Η ψυχολογία, η πίεση, η ατυχία, το γεγονός ότι ήταν καινούρια η ομάδα, αλλά και η υπερπροβολή από τα Μ.Μ.Ε των Κυκλάδων».

Αυτός ήταν ο λόγος που η διοίκηση απαγόρευσε τις δηλώσεις στους ποδοσφαιριστές πριν αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων της Β φάσης;
«Στο θέμα της προβολής της ομάδας. Έγινε υπερβολική προβολή, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει για τα δεδομένα του τοπικού και να πάρει μεγάλη έκταση. Ίσως και αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους που πήραμε αυτή την απόφαση. Θέλαμε σαν διοίκηση και μαζί με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή , οι παίκτες να αφοσιωθούν μόνο στους αγώνες και την προπόνηση. Λειτουργήσαμε με σκοπό το καλό της ομάδας».

 

Δεν σας στενοχωρεί το γεγονός ότι με τόσο μεγάλο μπάτζετ δεν βγήκατε πρωταθλητές;
«Μπάτζετ δεν σημαίνει μόνο μισθοί, αλλά και το τι παρέχει μια ομάδα. Παρείχαμε σπίτια, φαγητά, τις καλύτερες προπονητικές συνθήκες. Η ομάδα στις αποστολές είχε δικό της πούλμαν και γενικά όλα λειτούργησαν στην εντέλεια για ερασιτεχνική ομάδα. Φάνηκε στο τέλος ότι στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο μόνο το μπάτζετ και το αν έχεις επαγγελματίες η μη παίκτες. Στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο όλα. Ακόμα και την ψυχή που έχουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο παράγοντας τύχη».

 

Όταν λέτε τύχη;
«Στον πρώτο γύρο χάσαμε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με τον Άγιαξ. Στον δεύτερο χάσαμε το πρωτάθλημα επίσης σε ισοβαθμία με τον Άγιαξ. Στον αθλητισμό παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη».

Μήπως είναι λογικό όταν δεν έχετε κερδίσει καμία φορά των Άγιαξ η ισοβαθμία να είναι με τον αντίπαλο;
«Χάσαμε το πρωτάθλημα σε ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό παιχνίδι όπου πιέζαμε αλλά η τύχη δεν ήταν μαζί μας. Ακόμη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ισοφαριστήκαμε στις καθυστερήσεις. Έπαιξε πιστεύω ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Επίσης είχαμε την ατυχία με τρεις ποδοσφαιριστές που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ελ Κάντι, Πάπι και Αμπντούλ ήταν τρεις από αυτούς που πιστεύαμε πολλά και για διαφορετικούς λόγους δεν τους είχαμε».

Μήπως όμως μια ομάδα με τέτοιο μπάτζετ, τέτοιες ιδανικές συνθήκες και με παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως προαναφέρατε, δεν θα έπρεπε να φτάσει στο σημείο να παίζει το πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι και να χρειάζεται τον παράγοντα…τύχη;
«Ασφαλώς έγιναν και κάποια λάθη. Δεν αντιλέγω σε αυτό. Κατά την διάρκεια του χρόνου παρουσιάζονται σε όλους τους οργανισμούς κάποια προβληματάκια που δεν θέλω να αναφερθώ δημοσίως. Και εμείς σαν διοίκηση κάναμε λάθη και οι παίκτες και οι προπονητές. Όλοι. Δεν είπα ότι μόνο η τύχη στοίχησε στην ομάδα μας, απλά αναφέρω 3-4 παράγοντες που καθόρισαν το φετινό αποτέλεσμα».

 

Η ευθύνη της διοίκησης μπορούμε να μάθουμε ποια είναι;
«Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έγιναν κάποια λάθη και κάποιοι λάθος χειρισμοί σε διάφορα θέματα αλλά δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε. Από τα λάθη μαθαίνουμε όλοι και τη νέα χρονιά θα τα διορθώσουμε για να είμαστε καλύτεροι».

Ο Ιάκωβος Σταματίου δήλωσε πριν λίγες ημέρες σε μια ιστοσελίδα ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει για τον Α.Ο.Σ. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό το θέμα που όντος πήρε πολύ μεγάλη έκταση;
«Ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση του αθλητή σε ένα συγκεκριμένο μέσω. Εξέφρασε την προσωπική του απόφαση ότι δεν μένω στην ομάδα για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Πάντως αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν είχε γίνει πρόταση στον Σταματίου για να ανανεώσει».

 

Μπορεί και να γίνει;
«Αναλόγως την επιθυμία του προπονητή. Αυτό δεν θα το αποφασίσουμε εμείς. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήταν μεγάλη τιμή για μένα που συνεργάστηκα με έναν αθλητή σαν τον Ιάκωβο Σταματίου. Δική μου επιθυμία ήταν να βρεθεί μια λύση ώστε να παρέμενε και του χρόνου στην ομάδα. Έναν αθλητή σαν τον Ιάκωβο Σταματίου ποια ομάδα δεν θα τον ήθελε; Με στενοχώρησε πολύ πάντως η δήλωση του και ήταν κάτι που δεν το περίμενα».

Θα παραμείνει ο Γιάννης Ζαχαρίου στον πάγκο του Α.Ο.Σ;
«Θα βγει επίσημη ανακοίνωση της ομάδας για το θέμα του προπονητή».

 

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για τον Α.Ο.Σ;
«Η επόμενη ημέρα για τον ΑΟΣ ,είναι η ομάδα μας να είναι και πάλι πρωταγωνίστρια γιατί είναι φτιαγμένη να πρωταγωνιστεί. Πρώτο μέλημα είναι να ολοκληρωθεί το θέμα του προπονητή και κυριότερη επιθυμία είναι να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ο Γιάννης Ζαχαρίου. Μετέπειτα να παραμείνει όσο δυνατόν γίνεται ο ίδιος κορμός της ομάδας. Μετά θα μας παραδώσει μια λίστα ο προπονητής ποιους θέλει να κρατήσουμε, να αποκτήσουμε και να παραχωρήσουμε».

 

Στόχος στον νέο σχεδιασμό ποιος είναι;
«Στόχος και φέτος είναι το ρόστερ να αποτελείται στην πλειοψηφία του από συριανούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στις υποδομές και να προωθήσουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας. Μην ξεχνάτε ότι στο τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε φέτος, χρόνο συμμετοχής πήρε ένα 15χρονο παιδί ο Ρομπέρτο Κιουράι. Θέλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά και τα φυτώρια της ομάδας».

Δυο λόγια για τον Άγιαξ. Μπορεί να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Γ Εθνική;
«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άγιαξ για το πρωτάθλημα που κατέκτησε. Πιστεύω ότι με τέτοια «ψυχή» που έδειξε στο φετινό πρωτάθλημα, η ομάδα θα καταφέρει να έχει καλή πορεία στα μπαράζ και τους αγώνες ανόδου. Μακάρι να ανέβει στην Γ Εθνική. Αν το θέλουν πάρα πολύ, γιατί όχι. Καλό είναι για το νησί μας να έχουμε μια ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Όλοι μας άλλωστε αγωνιζόμαστε για το καλό του νησιού μας, ο καθένας στον δικό του τομέα και στην δική του ομάδα. Η Σύρος πρέπει να δει μέρες που τις αξίζει… Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι φέτος η Σύρος πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο και δεν τονίστηκε όπως έπρεπε. Το πρωτάθλημα Κυκλάδων αλλά και το Κύπελλο το κατέκτησαν οι 2 Συριανές ομάδες. Άγιαξ και Α.Ο.Σ έφεραν και τα δυο τρόπαια στο νησί και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κανείς απ όλους δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε. Και το έχω παράπονο».

 

Είστε και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος. Θα σας δούμε και από άλλο πόστο;
«Επιθυμία μου είναι από το δικό μου πόστο να προσφέρω ότι καλύτερο για το νησί μας και ειδικότερα στον τομέα του αθλητισμού που γνωρίζω καλά. Το νησί μας μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα. Ναι είμαι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος και στόχος μου μέσα από αυτό είναι να προσφέρω στο νησί μας καθαρά στο κομμάτι του αθλητισμού».

 

Ακούστηκε ότι θέλετε να βάλετε υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων…
«Αλήθεια είναι. Όντος άμεση επιθυμία μου στο επόμενο διάστημα είναι να προσέλθω και στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο για τον Συριανό αθλητισμό».

 

Μια ευχή για τις ημέρες του Πάσχα;
«Εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο με υγεία. Να φύγουν από πάνω μας τα σκυθρωπά πρόσωπα και να έρθουν καλύτερες ημέρες με την ανάσταση του Κυρίου. Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο».

Check Also

ΑΕ Μυκόνου – ΓΣ Μαρκό (11.00) Live Streaming

ΑΕ Μυκόνου – ΓΣ Μαρκό (11.00) Live Streaming Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση (21/2 | 11:00) …