Χρήστος Σκρέτας… για ΑΣΕΝ και Κυκλαδίτικο βόλεϊ

Βρίσκεται στον ΑΣΕ Νεωρίου μια ολόκληρη δεκαετία και με την σκληρή δουλειά του έχει φέρει στην ομάδα επιτυχίες, ενώ παράλληλα έχει αναδείξει αθλήτριες που αγωνίζονται εκτός Κυκλάδων πλέον. Ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Σκρέτας μίλησε στην Εφημερίδα ο Λόγος των Κυκλάδων και στον Μάκη Πρίντεζη» για την φετινή χρονιά  αλλά και το Συριανό βόλεϊ.

Θα θέλαμε δυο λόγια για την φετινή πορεία των τμημάτων σας

«Η φετινή σεζόν είναι λίγο περίεργη, γιατί ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι θα έχουμε covid, θα έχουμε παιδιά που θα ασθενήσουν ή θα έχουμε αντίπαλα παιδιά που θα ασθενήσουν, οπότε ξέραμε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναβολές. Ωστόσο ξεκινήσαμε καλά με μεγάλο ρόστερ, αλλά στην πορεία δεν έχουμε καταφέρει να τελειώσουμε κανένα πρωτάθλημα παρά μόνο αυτό των νεανίδων  που η ομάδα μας κατέλαβε την Τρίτη θέση»

Όταν λες δεν καταφέραμε να τελειώσουμε;

«Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα γυναικών όπου οι Κυκλάδες δεν συμμετείχαν καθώς δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα το δικό μας των δυο ομίλων. Ολοκληρώθηκε ο τελικός του Περιφερειακού στο πρωτάθλημα Κορασίδων της Ζ περιφέρειας, όπου και πάλι οι Κυκλάδες δεν είχαν συμμετοχή καθώς δεν καταφέραμε και εκεί να τελειώσουμε».

Ο λόγος που δεν τελείωσαν τα πρωταθλήματα;

«Έχουμε δυο ομίλους. Ο Βόρειος όμιλος έχει τρεις ομάδες, το Νεώριο, ο Α.Ο Φοίνικας και ο Ποσειδώνας Τήνου, ο Νότιος όμιλος έχει πέντε ή έξι ομάδες σε κάθε κατηγορία. Με τις αναβολές, με τις κακοκαιρίες, με τους αποκλεισμούς των γηπέδων στην Σύρο λόγω του Φοίνικα ONEX , στη Νάξο λόγω του Πανναξιακού, στην Σαντορίνη λόγω του Α.Ο Θήρας, παιχνίδια δεν μπόρεσαν να γίνουν με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε να βγάλουμε πρωταθλητές . Να μη γίνουν final 4 στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε συνδυασμό ότι άργησαν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μας. Φτάσαμε στο σημείο τώρα στο τέλος, τον Απρίλιο να μας ζητάνε πρωταθλητές από την ομοσπονδία και να μην έχουμε  πρωταθλητές. Άρα οι Κυκλάδες δεν εκπροσωπήθηκαν καθόλου. Γυναικών και κορασίδων λοιπόν δεν εκπροσωπηθήκαμε σαν Κυκλάδες»

Οι ομάδες τι λένε γι αυτό;

«Αυτό που γνωρίζω εγώ σαν προπονητής και εκφράζει μόνο την δική μου άποψη και όχι της ομάδας είναι ότι υπήρχε μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Τοπικής επιτροπής με τα σωματεία, για το αν κάποια ομάδα ενδιαφέρετε να βγει πρωταθλήτρια για να πάει να παίξει στο Περιφερειακό. Καμία ομάδα βέβαια δεν ήταν σε θέση να πάει, αλλά το θέμα είναι ότι δεν καταφέραμε να παίξουμε έστω ένα final 4. Τώρα στις κορασίδες δεν το γνώριζε ο πρόεδρος της ομάδας μου και εγώ το είδα από την αφίσα που έγινε το Περιφερειακό πρωτάθλημα στην Χίο. Ότι θα παιχτεί ο τελικός μεταξύ της Ρόδου και της Μυτιλήνης. Εκεί επικοινώνησαν με τον προπονητή της Τελχινίδος, τον κύριο Τσιντομηνά που έχουμε πολύ καλή σχέση και μου λέει δεν βγάλατε εσείς πρωταθλητή οπότε έπρεπε να παίξουμε για να τελειώσουμε. Οπότε μείναμε σε αυτό. Επίσης ούτε το πρωτάθλημα ανδρών τέλειωσε. Πήγε ο Ερμής να παίξει τους αγώνες στην Ζ περιφέρεια χωρίς να έχουν τελειώσει οι αγώνες. ».

Οπότε τέλος για φέτος τα πρωταθλήματα;

«Αυτό που ακούω εγώ, είναι ότι θα παιχτούν οι αγώνες μόνο για το γόητρο. Για το ποιος θα είναι πρωταθλητής στις υπόλοιπες κατηγορίες, θα παιχτούν κάποια παιχνίδια στο μέλλον. Σε γενικές γραμμές το πρόβλημα είναι ότι ζητούνται αναβολές συνέχεια από τα σωματεία γιατί λείπουν αθλητές για κάποιους λόγους. Η τοπική επιτροπή δίνει συνέχεια αναβολές χωρίς να σφίξει την γροθιά, ενώ θα έπρεπε να πει το πρωτάθλημα είναι τώρα, παίξτε η μηδενίζεστε όπως έπαιξα και εγώ γυναικών αγώνα με την αρχηγό μου να είναι με covid. Δεν ζήτησα αναβολή. Λέω πρέπει να παίξουμε. Τέλος»

Για την φετινή χρονιά τι άλλο θέλεις να προσθέσεις;

«Στο πρωτάθλημα νεανίδων δεν καταφέραμε να πάμε τελικό. Χάσαμε από μια πολύ καλύτερη ομάδα όπως είναι ο Α.Ο Θήρας. Είδαμε έναν τελικό ουσιαστικά με δυο ομάδες του Νοτίου ομίλου. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω και θα ήταν χαρά μου να ξεκινήσει μια συζήτηση των ομάδων με την τοπική επιτροπή των Κυκλάδων για το αν είναι σωστό ένας όμιλος που έχει τρεις ομάδες και παίζει 4 παιχνίδια να μπορεί να ανταγωνιστεί έναν όμιλο με 10 ή 12 παιχνίδια. Ο λόγος που δεν κατάφερα να «βγάλω» απόδοση είναι ότι μετά από 2 χρόνια απραξίας, έπαιξα μόνο 4 παιχνίδια και πήγα να υπερασπιστώ τον τίτλο του πρωταθλητή. Τη φετινή χρονιά έχουμε σε εξέλιξη το πρωτάθλημα των Παγκορασίδων όπου είμαι σίγουρος πως μαζί με την Βαρβάρα θα βγάλουμε κορίτσια που θα είναι το μέλλον του Συριανού βόλεϊ»

Ο ΑΣΕ Νεωρίου φημίζεται για τις υποδομές. Πως το έχει καταφέρει αυτό η ομάδα;

«Σίγουρα οι επιτυχίες των μεγαλύτερων κατηγοριών βοηθούν ώστε να έρθουν κορίτσια μικρά στο βόλεϊ. Οι γονείς εμπιστεύονται την ομάδα μας και στέλνουν τα κορίτσια τους στο ΑΣΕ Νεωρίου για να μάθουν αυτό το μαγικό άθλημα. Ωστόσο η διοίκηση εμπιστεύεται εμένα και την Βαρβάρα Κούτρα. Έχουμε την απίστευτη στήριξη της  Ρούλας Σταυροπούλου που είναι η Γενική Αρχηγός μας και έχουμε και τον μεγάλο μας χορηγό τον Ιάκωβο Ρούσσο που μας στηρίζει σε όλα. Οπότε η ομάδα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Θα θέλαμε δυο λόγια για τον Σταύρο Μπαλόπητα που είναι δεκαετίες ολόκληρες στο βόλεϊ και το ΑΣΕΝ

«Ο Σταύρος Μπαλόπητας μαζί με την γυναίκα του την κ. Μαρία θεωρώ πως είναι οι στυλοβάτες της ομάδας. Δεν υπάρχει Νεώριο χωρίς Σταύρο και Μαρία Μπαλόπητα, όπως και δεν υπάρχει Σταύρος και Μαρία χωρίς το Νεώριο. Θεωρώ ότι είναι άνθρωποι που έχουν δώσει και την ψυχή τους γι αυτή την ομάδα. Εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ για την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια».

Για μίλησε μας για τα κορίτσια του ΑΣΕ Νεωρίου που έχουν κάνει το μεγάλο βήμα… « έξω» από τις Κυκλάδες;

«Φέτος τρεις αθλήτριες μας, η Νικολέττα Κοκμοτού, η Μαργαρίτα Πρίντεζη και η Ντανιέλα Ρούτσι αγωνίστηκαν στην Ένωση Ιλίου. Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό της ΕΣΠΕΔΑ στην Αθήνα όπου και πήραν την δεύτερη θέση. Πριν από λίγες ημέρες τελείωσαν και το πρωτάθλημα της Β Εθνικής όπου και εκεί κατέκτησαν την δεύτερη θέση πίσω από τον Ιωνικό. Τα κορίτσια μας συζητούν να παραμείνουν εκεί, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Επίσης η Αφροδίτη Στεφάνου φέτος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Νίκη Αλεξανδρούπολης και είχε την τύχη να έχει προπονητή της τον Σάκη Μουστακίδη που είναι ο μεγαλύτερος πασαδόρος που έχει αναδείξει το Ελληνικό βόλεϊ και ένας εξαιρετικός προπονητής. Είχα την τύχη και εγώ να μιλήσω μαζί του, να μου δώσει ασκήσεις και να κουβεντιάσουμε για το μέλλον των παιδιών και τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτό. Επίσης η Ευαγγελία Παχή αγωνίστηκε στην Ρόδο και την ομάδα της Ροδίων Άθλησης. Τα παιδιά μας τα ζητάνε οι ομάδες όταν φεύγουν για σπουδές. Μας ψάχνουνε. ».

Ο ΑΣΕ Νεωρίου έχει την «ταυτότητα» της  γυναικείας ομάδας και ο Φοίνικας της ανδρικής στην Σύρο;

«Θα μπορούσε να συμβαίνει και αυτό. Ποιο πολύ κορίτσια η αλήθεια είναι έρχονται στην ομάδα μας. Υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον και από αγόρια, αλλά από την στιγμή που δεν μπορούμε να μαζέψουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό αγοριών, προτιμώ να πάνε στο Φοίνικα.  Ο Φοίνικας κάνει μια ωραία προσπάθεια με τον Κυριακόπουλο. Έχει μαζέψει αγόρια που θέλουν να παίξουν βόλεϊ».

Check Also

ΟΦΗ-Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ Live Streaming

ΟΦΗ-Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ Live Streaming Δείτε στις 17.30 από το κανάλι της ΕΣΑΠ τον αγώνα …