Καφτηράνης: «Να φτιαχτεί στάδιο στην Σύρο-Δεν γίνεται τα παιδιά να πληρώνουν για να αθληθούν (Βίντεο)

Καφτηράνης: «Να φτιαχτεί στάδιο στην Σύρο-Δεν γίνεται τα παιδιά να πληρώνουν για να αθληθούν (Βίντεο)

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστος Καφτηράνης στο Β μέρος της συνέντευξης του στο Logotypos.gr μιλάει για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου, τη νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και παράλληλα σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών που ήταν υποψήφιος στον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου.

Θα θέλαμε την άποψη σας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σύρου που υστερούν σε πολλά…

«Είχα πάει στον Πάγο για να τρέξω λίγο. Είδα ένα γήπεδο καινούριο μεν, ανοιχτό μέσα, μπουκάλια πεταμένα. Δεν ξέρω ποιος φταίει. Έγινε ένα γήπεδο. Δεν πρέπει να αξιοποιηθεί; Γιατί το κάναμε; Για να το βλέπουμε; Αυτό που με ενοχλεί πολύ, είναι ότι τα παιδιά πληρώνουν σε όλα. Για να πας ποδόσφαιρο πληρώνεις την ακαδημία ή το γήπεδο. Δεν μπορεί ένα παιδί να πάει να αθληθεί δωρεάν. Ποιες είναι οι δυνατότητες του Δήμου ή του νησιού. Όλοι νοιαζόμαστε για τα παιδιά. Γήπεδα υπάρχουν. Πράγματα έγιναν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά που έγιναν. Ένα γήπεδο είχαμε, αυτό της ΕΠΣΚ και ευτυχώς που η ΕΠΣ Κυκλάδων το έχει πάρει πάνω της, γιατί ο Δήμος δεν μπορούσε να το κρατήσει. Αν ένα νησί δεν μπορεί να συντηρήσει ένα γήπεδο τι να πω. Είμαστε το μοναδικό νησί που δεν έχουμε κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Δεν επιτρέπετε. Είμαστε Πρωτεύουσα. Σε τι είμαστε Πρωτεύουσα; Ακόμη και τα παιδιά του Στίβου, δεν είχαν τόσα χρόνια γήπεδο μετά τα Πευκάκια να αθληθούν. Και υπήρχαν παιδιά που ήθελαν να δώσουν ΤΕΦΑ και δεν μπορούσαν να προπονηθούν. Άρα και στάδιο έπρεπε να γίνει. Στάδιο κανονικό, όχι όπως αυτό στην Βάρη που θα είναι προπονητήριο. Βέβαια από καθόλου, ναι. Καλύτερα που γίνεται αυτό το προπονητικό κέντρο στη Βάρη. Αλλά το νησί μας θέλει Στάδιο όπως έχει η Νάξος, η Μύκονος, η Ανδρός, η Μήλος. Τα άλλα νησιά έχουν. Γιατί να μην έχει η Σύρος;

«Με ενδιαφέρει πρώτα να είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες της Σύρου και μετά ο τουρίστας…»

Στη συνέχεια ο κ. Καφτηράνης μίλησε για την Σύρο τονίζοντας:

«Με ενδιαφέρει πρώτα να είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες της Σύρου και μετά ο τουρίστας. Αν εγώ δεν μπορώ να ικανοποιήσω τον Συριανό πολίτη, για μένα είναι λάθος να ικανοποιήσω τον τουρίστα. Αν φτιάξουμε τον αθλητισμό μας, τον πολιτισμό, σχολεία και όλα τα υπόλοιπα, μετά θα έρθει και ο κόσμος. Βεβαίως και ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει το κομμάτι του τουρισμού. Πολλές φορές φωνάζω, πως κακός ΄πολλοί πολεμούν το Νεώριο για άλλους λόγους. Θα μπορούσε να ενταχθεί και από το Δήμο και από την Περιφέρεια, ως ένας τουριστικός προορισμός. Από τα λύκεια, τις σχολές Λιμενικών, Ναυτικών κτλ και απ όλα τα σχολεία, όπως άρχισαν σιγά σιγά να έρχονται. Να ξέρετε ότι ο κ. Ξενοκώστας θα δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό. Είναι ευκαιρία να το αξιοποιήσουν, γιατί γίνεται καλή δουλειά μέσα, με τα τμήματα ΔΙΕΚ και λοιπά, που θα βοηθήσουν και αυτά. Είναι και αυτός ένας λόγος τουριστικής προσέλκυσης. Γενικά για τον τουρισμό πρέπει να γίνουν πράγματα. Θέλουμε τουρίστες. Ακόμη και οι παραλίες θέλουν φτιάξιμο. Θέλουμε τουρισμό αλλά δεν κάνουμε κάτι. Το βασικό όμως για μένα είναι να είναι ο Πολίτης ικανοποιημένος. Γιατί αυτός ζει και το χειμώνα εδώ».

Πως κρίνεται το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών;

«Αναμενόμενο. Πιστεύω ο κόσμος έδωσε ψήφο σε άνθρωπο η σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με το Δήμο, πιστεύοντας ότι έχουν κάτι να δώσουν λόγω της εμπειρίας τους. Αξιόλογα ήταν τα ψηφοδέλτια και τα δυο μπορώ να πω. Θα δούμε. Η εκλογή μπορεί να ήταν εύκολη. Το δύσκολο είναι τώρα να αποδείξεις ότι την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν οι Δημότες της Σύρου να την ανταποδώσεις. Εκεί είναι η δυσκολία».

Το σχόλιο σας για τις Περιφερειακές εκλογές και το αποτέλεσμα το δικό σας

«Δεν πήγα καθόλου καλά. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα το σχολιάσω, γιατί ο κόσμος αποφασίζει. Είσαι υποχρεωμένος να πάρεις αυτό το μήνυμα. Απλά μένεις πάντα με το ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είναι. Ικανοποιημένοι γιατί μας λείπουν τόσα πολλά όπως αυτά που αναφέραμε; Μπορεί. Μπορεί να μη θέλουμε περισσότερα. Όλα αυτά θα φανούν την πορεία και κρίνονται. Για παράδειγμα δεν γίνεται η Νάξος που δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους και τους συγχαίρω γι αυτό, να έχουν 10-15 πλοία την ημέρα και εμείς να έχουμε ένα. Δεν γίνεται κάποιοι να έχουν κάθε μέρα πτήση και εμείς να έχουμε 3 πτήσεις την εβδομάδα»

Έδρα της Περιφέρειας είναι η Σύρος;

«Δεν ξέρω. Τυπικά είναι. Είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση. Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι πολύ καλός Περιφερειάρχης, με έργο, έχει κάνει πολλά πράγματα και δεν είχε αντίπαλο στις εκλογές, ωστόσο κρίνω ότι η Σύρος θέλει περισσότερα. Σε αθλητικό κομμάτι έχουμε πάρει πολλά. Άρα τα επόμενα χρόνια η Περιφερειακή αρχή πρέπει να ασχοληθεί με άλλο κομμάτι για να δούμε και άλλα πράγματα»

«Στάδιο στην Σύρο»

Κλείνοντας, το βασικό που θέλοω να πω, είναι η Σύρος να αποκτήσει ένα στάδιο που να έχει και μπάσκετ, γιατί δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά να παίζουν μέσα στην βροχή. Ο Δήμος πρέπει να ασχοληθεί και να βρει τρόπους. Πρέπει να κοιτάξει τους Δημότες, σχολεία, παιδεία, αθλητισμό και μετά να γίνουν οι ενέργειες να έρθει και ο τουρισμός στο νησί μας. Δεν γίνονται όλα αυτά με λόγια μόνο».

Δείτε τα όσα δήλωσε στο Β μέρος της συνέντευξης του…

Το παρακάτω βίντεο είναι από το πρώτο μέρος της συνέντευξης που μιλάει καθαρά για αθλητικά.

Check Also

Ο Αίαντας με μισή ομάδα έκλεισε τον Α γύρο με ισοπαλία

Ο Αίαντας με μισή ομάδα έκλεισε τον Α γύρο με ισοπαλία Ο Αίαντας με μισή …