Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας με Λεονταρίτη-Λειβαδάρα

Την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Δήμαρχος κ. Νίκος Λειβαδάρας.

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζωής Ράπτη

στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη

Την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 06-05-2021, στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί η κα Υπουργός στη Σύρο.

Η κα Ράπτη συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Φίλιππο Φόρτωμα και το Διοικητή των Νοσοκομείων Σύρου & Νάξου, κ. Μιχάλη Ζουλουφό, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών, κ. Μάρκος Δαδάος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κυρίας Υπουργού συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, αλλά και γενικότερα του Νοτίου Αιγαίου.

Η κα Ράπτη ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για την χρηματοδότηση που παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), προκειμένου να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές και να αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης, καλωσόρισε την κα Υπουργό στη Σύρο και μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε θέματα υγείας.

Θα συνεχίσουμε την χρηματοδότηση για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων μας, των Πολυδύναμων Κέντρων και των Κέντρων Υγείας και θα εμπλουτίσουμε έτι περαιτέρω τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό τους.

Επίσης, θα συνεχίσουμε την χορήγηση του προνομιακού επιδόματος των 450,00 ευρώ μηνιαίως σε γιατρούς που επιλέγουν να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά μας.

Μπορεί να μην έχουμε αρμοδιότητα στην Υγεία ως Περιφέρεια, έχουμε όμως μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας ».

Δελτίο Τύπου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχάλη Ζουλουφού, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων με τοπικούς φορείς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πορεία της πανδημίας και στην εξέλιξη των εμβολιασμών στο νησί μας. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε την επίσπευση τον εμβολιασμών, καθώς η Σύρος έχει τη δυνατότητα να διενεργεί τουλάχιστον 250 εμβολιασμούς την ημέρα, δεδομένου ότι διαθέτει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και εμβολιαστικά κέντρα. Όπως επεσήμανε ο κ. Λειβαδάρας, ζητούμενο είναι το νησί μας να θωρακιστεί στον μεγαλύτερο βαθμό κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο όραμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου και την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών στον τομέα της υγείας στο Νομό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για στενή συνεργασία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Check Also

Πανελλήνιο σοκ: Η αστυνομία δείχνει τον σύζυγο ως δολοφόνο της Καρολάιν 

Πανελλήνιο σοκ: Η αστυνομία δείχνει τον σύζυγο ως δολοφόνο της Καρολάιν Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις …