Η Σύρος καλωσορίζει την ακαδημία Βαλένθια στο Multiaction (Φωτο)

Η Σύρος καλωσορίζει την ακαδημία Βαλένθια Σύρου (Φωτο)

Τέλος η Άρσεναλ Soccer Schools Syros, με την ακαδημία του Multiaction να δουλεύει πλέον με τα πρότυπα της Ισπανικής Βαλένθια.

Οι σχολές ποδοσφαίρου Άρσεναλ Soccer Schools φεύγουν από την Ευρώπη, με την ακαδημία της Σύρου να κινείται αστραπιαία και να κλείνει συνεργασία με τις γνωστές «νυχτερίδες», που έρχονται στην Ελλάδα. Κατά την σημερινή παρουσίαση των ακαδημιών της Ισπανικής ομάδας στην Αθήνα, το παρών έδωσαν οι επικεφαλής της ακαδημίας της Σύρου Γεωργία Ρούσσου και Ιωσήφ Ρούσσος.

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

20251100_849289795227032_1059821252_o

20257455_849289805227031_113009749_o

 

 

Η Ακαδημία της Βαλένθια στην Ελλάδα

Αυτό κι αν είναι είδηση! Μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας και της Ευρώπης απλώνει δίχτυα και στην Ελλάδα! Η Βαλένθια σε συνεργασία με την Global Premier Soccer (GPS) παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την ανάπτυξη του δικτύου των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών της στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!

To youngtalents βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ για το άνοιγμα που κάνει η Βαλένθια μαζί με την GPS επί ελληνικού εδαφους.

Μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ισπανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα για να δημιουργήσει τις δικές της ποδοσφαιρικές σχολές και να διδάξει τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε μικρούς άσους.

Οι «νυχτερίδες» σε συνεργασία με την GPS απλώνουν τα… δίχτυα τους για να προσελκύσουν ταλέντα, να διδάξουν την μεθοδολογία τους και να προσφέρουν τις σύγχρονες υπηρεσίες τους σε επίπεδο ποδοσφαιρικών Ακαδημιών. Ταλαντούχα παιδιά με την ένταξή τους στο επίσημο δίκτυο υποδομών της Valencia CF και της GPS θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, να λάβουν μέρος σε Camp της Valencia CF, διεθνή τουρνουά και παράλληλα να διεκδικήσουν το όνειρό τους! Αυτό μπορεί να είναι ακόμα και η υπογραφή ενός επαγγελματικού συμβολαίου με τον διάσημο σύλλογο της Primera Division.

Η Βαλένθια είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Ισπανίας. Ιδρύθηκε το 1919 και έχει κατακτήσει 6 τίτλους στη La Liga, 7 τίτλους στο Copa del Rey και 3 Κύπελλα UEFA ενώ έχει συμμετάσχει σε δύο τελικούς του UEFA Champions League, το 2000 και το 2001. Η Βαλένθια είναι η τρίτη ομάδα στην Ισπανία και μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών της, με περισσότερους από 50.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Η Βαλένθια έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις Ακαδημίες της και έχει βγάλει από αυτές παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Νταβίντ Σίλβα, ο Ισκο και ο Ζόρντι Αλμπα.

Η GPS είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς στον κόσμο, που παρέχει προγράμματα ανάπτυξης παικτών σε 24 Πολιτείες στις ΗΠΑ και δραστηριοποιείται σε άλλες 5 χώρες. Η GPS παρέχει μια μοναδική εκπαιδευτική δομή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και Ακαδημίες στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Στην παρουσίαση πρώτος πήρε τον λόγο ο υπεύθυνος διεθνών συνεργασιών της GPS, Phillip Mitchel, ο οποίος δήλωσε: «Στόχος της εταιρίας μας GPS είναι να φτιάξει σωστούς ποδοσφαιριστές σε αγωνιστικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Η Valencia CF έχει μεγάλη ιστορία στην παραγωγή ταλαντούχων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες της. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα της νέας μας συνεργασίας για παίκτες σε όλη την Ευρώπηκαι στην Ελλάδα».

O International Sport Development Manager της Βαλένθια, Louis Martinez, υποστήριξε: «Βρισκόμαστε πρώτη φορά στην Ελλάδα με βασικό θέμα την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ενώ στο στο παρελθόν έχουμε έρθει στην Αθήνα για αρκετά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βαλένθια τα τελευταία χρόνια έχει δώσει βαρος σε συνεργασίες κι εκτός Ισπανίας με στόχο την ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Η Βαλένθια δεν ήρθε εδώ για εμπορικούς λόγους. Στην Ισπανία έχουμε εξαιρετική φήμη για τις Ακαδημίες και η φιλοσοφία μας είναι να φτιάξουμε παίκτες μέσα από τις υποδομές. Αυτή τη στιγμή η πρώτη ομάδα της Βαλένθια έχει στην προετοιμασία 7 παίκτες από την Ακαδημία της. Θέλουμε να βελτιώσουμε τα παιδιά κι επιθυμούμε να βάλουμε τη δικιά μας μεθοδολογία κι επί ελληνικού εδάφους. Η Βαλένθια δεν επενδύει μόνο σε μεταγραφές, αλλά και στην Ακαδημία της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την GPS. Πρόκειται για μια εταιρία που είναι κορυφαία στο χώρο του ποδοσφαίρου για νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με εξαιρετικές πρωτοβουλίες στην προώθηση νεαρών παικτών σε κορυφαίο και διεθνές επίπεδο».

Ο Antonio Hernández, Methodology Director της Βαλένθια, τόνισε: «Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ για μια συνεργασία κι όχι για να αντιμετωπίσουμε κάποια ομάδα στου Γιουρόπα Λιγκ ή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στατιστικά η κατάσταση στο ποδόσφαιρο λέει ότι μόνο το 1% των παιδιών που παίζει μπάλα καταφέρνει να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Ωστόσο, ήρθαμε εδώ για να δουλέψουμε. Στόχο είναι να φτιάξουμε αρχικά προσωπικότητες και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές. Δουλειά της Ακαδημίας της Βαλένθια είναι να προετοιμάζει τα παιδιά όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την κοινωνία. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι η ταυτότητα του ποδοσφαιριστή της Βαλένθια. Από το 1999 μέχρι το 2004 η Βαλένθια σχεδόν τα σάρωσε όλα κι είχε τη δική της ταυτότητα. Το ίδιο και η Ελλάδα το 2004 ανεβηκε στην κορυφή της Ευρώπης έχοντας τη δική της ταυτότητα. Η Βαλένθια και η Ελλάδα βρισκονται στη Μεσόγειο και πιστεύω ότι έχουμε το ίδιο πάθος.  Το ταλέντο δείχνει ότι έχει έρθει από τον Θεό, όμως μόνο το ταλέντο δεν φτάνει χρειάζεται και δουλειά για να φτάσεις ψηλά σε ποδοσφαιρικό, αλλά και κοινωνικό επίοεδο. Εμείς στην Βαλένθια αλλάζουμε τη λέξη ταλέντο με την προσπάθεια και την ικανότητα.

 

Η λέξη επαγγελματισμός δεν σημαίνει να έχεις τατουάζ και μια Ferrari. Ο Λάτο είναι 19-20 είναι επαγγελματίας σε εμάς, προέρχεται από τις Ακαδημίες μας, δεν έχει τατουάζ, σπουδάζει. Είναι ένα πρότυπο για την ταυτότητα της Βαλένθια.

Στην Ακαδημίας μας κυριαρχεί το σύνθημα ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Το παν είναι ο τρόπος για να φτάσεις στην νίκη. Η υπόσχεση προς τα παιδιά που θα έρθουν στοπρογραμμά μας είναι ότι κάθε δευτερόλεπτο θα είναι σημαντικό στη ζωή τους και στην προπόνησή τους. Η ποδοσφαιρική εκπαίδευση ενός κορυφαίου επαγγελματία παίκτη ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να παρέχουμε στα παιδιά εξαιρετική κατάρτιση από νωρίς στην ανάπτυξή τους, όπως κάνουμε στην Ακαδημία Νέων της Βαλένθια εδώ και δεκαετίες.»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος συνεργασιών της GPS στην Ελλάδα και Νοτιοανατολική ΕυρώπηΓιώργος Τόλιας, τόνισε: «Θα παρακολουθούμε και θα εκπαιδεύουμε παιδιά επί ελληνικού εδάφους ακόμα και από U11. Μέσα από ένα Elite Program θα έχουμε ως κορυφαίο στόχο να δώσουμε ακόμα και κάποιο παιδί στην Βαλένθια. Μακάρι να τα καταφέρουμε…».

Αντώνης Βλάχος, Director of International Partnerships της GPS South East Europe, επισήμανε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα συνεργασία με τη Βαλένθια. Το γεγονός ότι η Global Premier Soccer και η Βαλένθια θα συνεργαστούν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν θα προσφέρει μόνο μια μεθοδολογία παγκόσμιας κλάσης, αλλά και σημαντικά περισσότερες ευκαιρίες για πολλούς νεαρούς παίκτες»

Check Also

Συνέχισαν νικηφόρα το πρωτάθλημα Κ16 οι Κανονιέρηδες (Βίντεο)

Συνέχισαν νικηφόρα το πρωτάθλημα Κ16 οι Κανονιέρηδες (Βίντεο) Την 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα Κ16 …