OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ενημερωτικό δελτίο – Syros Run 2017

Το μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων έρχεται για 2η χρονιά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στην Σύρο.

severo-cafe-bar

Ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν αναμένεται να ξεπεράσει τους 1500. Ανάμεσά τους γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι και αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εγγραφές συνεχίζονται, περιορισμένες  εγγραφές θα γίνουν μέχρι και το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Ημερίδα

Η γνωστή διατροφολόγος – διαιτολόγοςΧαρά Σκουλαρίκη, θα αναπτύξει το θέμα: «Αθλητική Διατροφή και Υπερτροφές: Ενέργεια και αποκατάσταση».Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30 στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, Αγ. Νικολάου 6 (λίγο πιο πάνω από το θέατρο Απόλλων).  Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι διοργανωτές, ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς και οι Μαραθωνοδρόμοι Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης.  Είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Πάστα πάρτυ

Το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) τουΔΙΕΚ Σύρουθα προσφέρει το καθιερωμένο πάστα πάρτυ. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 20:30 – 22:30 στο καφέ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, Εθνικής Αντιστάσεως 56 στην παραλία της Ερμούπολης.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 Ξενάγηση

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Θέατρο Απόλλων και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να βρίσκονται στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ερμούπολης.

Η ξενάγηση και η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους όπως στο Βιομηχανικό μουσείο Σύρου, στο Θέατρο Απόλλωνκαι στο Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρηπου βρίσκεται στην Άνω Σύρο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες με την επίδειξη κάρτας ελευθέρας εισόδου που θα δίνεται από την γραμματεία.

 FacePainting

Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ του ΔΙΕΚ Σύρου θα αναλάβουν να σχεδιάσουν στα πρόσωπα των μικρών μας αθλητών όμορφα και χαρούμενα σχέδια. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την εκκίνηση του αγωνίσματος που συμμετέχουν στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης ή στον πεζόδρομο μπροστά από το κατάστημα καλλυντικών Dust+Cream.

Εκπτώσεις – προσφορές σε καταστήματα

Στο κατάστημα WIND έφτασε το μοναδικό WIND Running Pack, με τελευταίας τεχνολογίας smartwatch και οθόνη αφής που λειτουργεί αυτόνομα ή συνδέεται με smartphone, μεγάλης διάρκειας power-bank (φορητός φορτιστής) και Δωρεάν 1GB χωρίς καμία δέσμευση για άνετο σερφάρισα στο 3 φορές μεγαλύτερο 4G Δίκτυο της WIND. Το WIND Running Pack οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν μέχρι τις 10 Ιουνίου σε προνομιακή τιμή.

Στηνιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.syrosrun.gr, μπορούν οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν γιατις εκπτώσεις που προσφέρουν πολλά από τα καταστήματα της Σύρου στους αθλητές.

Λειτουργία γραμματείας

Οι δρομείς καλούνται να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους μαζί με την τεχνική μπλούζα WIND από τη γραμματεία του αγώνα.Το περίπτερο της γραμματείας του αγώνα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης. Οι αθλητές μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τις εξής ώρες: την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 15:00 – 19:00 και το Σάββατο 3 Ιουνίου, 10:00 – 14:00 & 15:00 – 18:00.Είναι σημαντικό η παραλαβή του αριθμού να μην γίνει τελευταία στιγμή για να μην προκύψουν καθυστερήσεις.

 Ώρες εκκίνησης

Αγώνας ανδρών / γυναικών 10 χιλιομέτρων : 18:30
Αγώνας ανδρών / γυναικών  5  χιλιομέτρων : 18:32
Αγώνας ανδρών / γυναικών 2,5 χιλιομέτρων : 18:34
Αγώνας παιδιών 100 μέτρων : 20:00
Αγώνας παιδιών 300 μέτρων : 20:10
Αγώνας παιδιών 500 μέτρων : 20:20

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός, θα πρέπει οι αθλητές να περάσουν από όλους τους τάπητες των σημείων ελέγχου. Στους παιδικούς αγώνες δεν υπάρχει χρονομέτρηση.

 Προσέλευση αθλητών – Πριν την εκκίνηση

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλία της Ερμούπολης, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, από τις 18:00 έως τις 20:30. Φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα συμμετάσχετε.

Παραλαβή μεταλλίου –μετά τον τερματισμό

Όλοι οι αθλητές αμέσως μετά τον τερματισμό τους θα κατευθύνονται προς την πλατεία Μιαούλη προκειμένου να παραλάβουν το μετάλλιο τους, να πιουν νερό, χυμό ή ισοτονικό και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Απονομές – Βραβεύσεις

Οι απονομές και βραβεύσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης και θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη όλων των αγώνων στις 20:30.Ιδιαίτερο μετάλλιο, ανάλογο της θέσης, θα πάρουνοι 3 πρώτοι κάθε αγωνίσματος και κύπελλο, η πρώτη και ο πρώτος κάθε αγωνίσματος. Αναμνηστικό μπλουζάκι θα δοθεί σε όλους τους αθλητές των2,5/5/10 χιλιόμετρων και μετάλλιο αγώνωνσε όλους συμμετέχοντες.

Στην πρώτησυριανή και στον πρώτο συριανό στα 5 και10 χιλιόμετραθα δοθεί αναμνηστική πλακέτα.

Οι  πολυπληθέστερες ομάδεςπου θα τερματίσουν θα τύχουν ιδιαίτερων δώρων προσφορά τωνδωροθετών μας.

Τροφοδοσία αθλητών

Θα υπάρχει πάγκος με νερό, παστέλι και λουκούμισε 2 σημεία της διαδρομής. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό και μπανάνες, ενώ στα παιδιά θα δίνεται νερό και χυμός.

Χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων

Στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης θα μπορούν οι αθλητές να αφήσουν, σε φυλασσόμενο χώρο, προσωπικά τους αντικείμενα.Στο χώρο αυτό θα υπάρχει και τουαλέτα.  Η παράδοση και η παραλαβή των αντικειμένων  θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα. Τα αντικείμενα που θα αφήνονται στους χώρους αυτούς, θα πρέπει να βρίσκονται σε σακίδιο ή τσάντα.

Ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης

Η ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης θα γίνει από τον γιατρό καρδιολόγο κο Θεόδωρο Σαραντόπουλο, την παιδίατρο κα Χαρά Παπαγεωργίου και τις νοσηλεύτριες κα Θεοδώρα Καζηλιέρη και κα Αθηνά Κρουστάλη.

Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές καλό τερματισμό και να ευχαριστήσει τους  εθελοντές και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν ώστε να προετοιμαστεί αυτή η διοργάνωση.

Καλούμε όλους τους συριανούς και τους επισκέπτες του νησιού να παρακολουθήσουν την διοργάνωση, να δώσουν μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα χειροκροτώντας την προσπάθεια των αγωνιζομένων.

Περισσότερες πληροφορίες www.syrosrun.gr και  www.facebook.com/SYROS-RUN

Εκ μέρους των διοργανωτών

Α.Π.Σ. Δρομείς Σύρου

17201039_1310929265654216_5561283207646459680_n

 

Check Also

Σε οικογενειακό κλίμα η Χοροεσπερίδα των Δρομέων Σύρου

Σε οικογενειακό κλίμα η Χοροεσπερίδα των Δρομέων Σύρου Την προηγούμενη εβδομάδα οι Δρομείς Σύρου έκοψαν …