SYROS CITY TRAIL: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

25 Ιουνίου 2015 ορίστηκε η παρουσίαση του «Syros City Trail» στο Δημαρχείο της Ερμούπολης, όπου οι

υπεύθυνοι της διοργάνωσης αναμένεται να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν τους αγώνες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 η ChronoSystems σε συνεργασία με την LifeRacing και την υποστήριξη των Syros Runners και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης  διοργανώνουν τον 1ο αγώνα τρεξίματος πόλης με την επωνυμία «Syros City Trail», ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί της Σύρου.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, μπορούν να επιλέξουν μια εκ των τριών διαδρομών. 10χλμ για τους έμπειρους αθλητές, 4χλμ για τους νέους και 1χλμ για παιδιά. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πρωτεύουσας του νησιού, Ερμούπολης, μέσα από μια αθλητική και περιπατητική διαδρομή.

ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ

Το συνολικό μήκος της μεγάλης διαδρομής είναι 10χλμ με συνολική υψομετρική τα 320μ και η σύσταση του αποτελείται από 95% πλακόστρωτα σοκάκια και σκάλες, 5% άσφαλτο. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:00 στη πλατεία του Δημαρχείου.

http://ridewithgps.com/routes/8180703

 

ΑΓΩΝΑΣ 4 ΧΛΜ

Το συνολικό μήκος της μικρής διαδρομής είναι 4χλμ με συνολική υψομετρική τα 110μ και η σύσταση του αποτελείται από 98% πλακόστρωτα σοκάκια και σκάλες, 2% άσφαλτο. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:00 στη πλατεία του Δημαρχείου.

http://ridewithgps.com/routes/7944995

 

ΑΓΩΝΑΣ 1 ΧΛΜ (ΠΑΙΔΙΚΟΣ)

Το συνολικό μήκος της παιδικής διαδρομής είναι 1χλμ με συνολική υψομετρική τα 16μ και η σύσταση του αποτελείται από 98% πλακόστρωτα σοκάκια και σκάλες, 2% άσφαλτο. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:00 στη πλατεία του Δημαρχείου.

http://ridewithgps.com/routes/7945114

 

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

*Κατά μήκος της διαδρομής έχει τοποθετηθεί 1 σταθμός ανεφοδιασμού που θα παρέχει σε κάθε αθλητή: Νερό, Coca Cola, μπανάνα και μπισκότο αλμυρό. Ο σταθμός θα έχει εθελοντές με γνώσεις πρώτων βοηθειών και φαρμακείο.

*Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φωτογράφοι θα είναι τοποθετημένοι σε σημεία ενδιαφέροντος για να απαθανατίσουν τους Αθλητές. Όλο το φωτογραφικό υλικό θα διατεθεί δωρεάν στο internet 6 ημέρες μετά τον αγώνα.

*Όλοι οι αθλητές που τερματίζουν, παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και T-shirt

*Με τη λήξη του αγώνα , θα γίνουν οι απονομές επάθλων στους: 3 πρώτους άντρες, 3 πρώτες γυναίκες.

*Όλοι οι αθλητές θα μπουν σε κλήρωση για Δώρα από τους Χορηγούς του αγώνα

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1 Δημαρχείο – Πλατεία Μιαούλη

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι πλέον ο μοναδικός δήμος του νησιού. Στεγάζεται στο

δημαρχείο Ερμούπολης, ένα κτίριο τριώροφο στη πρόσοψη και διώροφο στην πίσω

πλευρά με πλούσια αρχιτεκτονική διακόσμηση το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Μιαούλη

και ανεγέρθηκε με σχέδια του Γερμανού αρχιτέκτονα Ε. Τσίλλερ στα τέλη του 19ου αιώνα.

 

2. Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη

Ο Μάρκος Βαμβακάρης θεωρείται ο «Πατριάρχης» του ρεμπέτικου, καθώς έκανε γνωστό

 το είδος λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχαν τα δισκογραφημένα τραγούδια του.

Καθιέρωσε την ορχήστρα με μπουζούκια και μπαγλαμάδες! Το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη βρίσκεται στην Άνω Σύρο. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό συριανό σπίτι από το 1995. Στον επάνω όροφο εκτίθενται φωτογραφίες, έργα, αλλά και προσωπικά αντικείμενα του μουσικοσυνθέτη.  1. Ορθόδοξοι και Καθολικοί Ναοί

Χαρακτηριστική είναι η αρμονική συνύπαρξη Καθολικών και Ορθοδόξων στο νησί, με τους

μεικτούς γάμους να είναι συχνό φαινόμενο και τον κλήρο να συμμετέχει από κοινού σε

φιλανθρωπικές δράσεις. Στη Σύρο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι δύο εκκλησίες γιορτάζουν την ίδια ημέρα το Πάσχα. Η διαδρομή του αγώνα περνά πρώτα από την ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως ενώ στη συνέχεια κατηφορίζει προς τον Καθολικό Ναό του Αγίου Γεωργίου!

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την έγκυρη συμμέτοχη στα αγωνίσματα του 1ου αγώνα πόλης: Syros City Trail, οι αθλητές αφού επιλέξουν μια εκ των 2 διαδρομών (10 & 4χλμ) θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των 10 ή 5 ευρώ αντίστοιχα , με κατάθεση στον αριθμό λογαριασμού Alpha Bank : 144 00 2002 010529 / ΙΒΑΝ : GR26 0140 1440 1440 0200 2010 529 Δικαιούχος : Chronosystems Μονοπρόσωπη ΙΚΕ

*** Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα 1χλμ, είναι ΔΩΡΕΑΝ

Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δρομέα σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο καταθέτης. Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια 3 ευρώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

www.syroscitytrail.gr

www.facebook.com/syroscitytrail

τηλ: 693.99.19.752

 

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/11)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/11) Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων. Αναλυτικά: …