Βόλεϊ Λιγκ: Έναρξη 21 Οκτωβρίου, 7 αλλοδαποί και Σύρο για Final-4

Βόλεϊ Λιγκ: Έναρξη 21 Οκτωβρίου, 7 αλλοδαποί και Σύρο για Final-4

Σημαντικά θέματα προέκυψαν από την αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΑΠ.

-Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στην Volleyleague είναι η 19η Σεπτεμβρίου.
-Στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η κλήρωση.

-Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 21 Οκτωβρίου, ενώ το League Cup, μία εβδομάδα νωρίτερα.

-Αν δεν δηλώσει συμμετοχή κάποια ομάδα ή δεν πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός), τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.

-H ΕΣΑΠ επιθυμεί την αύξηση των αλλοδαπών από τέσσερις σε επτά. Αν η πρόταση αυτή δεν περάσει από ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ και Υπουργείο (όπως φαίνεται ο Σύνδεσμος των Αθλητών θα αντιδράσει έντονα), η εναλλακτική λύση είναι οι επτά κοινοτικοί. Αν όμως μία ομάδα έχει έστω και έναν ξένο, τότε ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών (ξένων και κοινοτικών μαζί) δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους τέσσερις.

Ενημερωτικά ο Ολυμπιακός έως τώρα έχει αποκτήσει τέσσερις κοινοτικούς και ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δύο ξένους και άλλους δύο κοινοτικούς, άρα αν δεν περάσει η αύξηση σε επτά, δεν θα μπορεί να κάνει άλλες μεταγραφές παικτών εκτός Ελλάδας.

Επίσης η ΕΣΑΠ ανανέωσε την συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ που θα χορηγήσει και φέτος το πρωτάθλημα, ενώ όπως όλα δείχνουν βρήκε τηλεοπτική στέγη στην Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα με ικανοποιητικά χρήματα για την εποχή και έτσι η ζημιά του… διαζυγίου με την NOVA δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Ο Φοίνικας Σύρου κατέθεσε πρόταση να φιλοξενήσει το final-4 του Λιγκ Καπ

Check Also

Τ.Ε Κυκλάδων: Τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων

Τ.Ε Κυκλάδων: Τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων Τ.Ε Κυκλάδων: Τελικά αποτελέσματα και οι …