Ο Παναγιώτης Τσορτανίδης είναι από τους πιο ταλαντούχους αθλητές των Κυκλάδων, με παρουσίες στις
Μικτές μας ομάδες, αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ανδριακού. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2007 από τις ακαδημίες του Αστέρα Κορθίου, όπου εκεί έμεινε για 7 συνεχόμενα χρόνια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, τις τελευταίες δυο χρονιές ήταν από τους ηγέτες του Ανδριακού, ενώ την εφετινή σεζόν συμπεριλήφθη στην πρώτη 5αδα των σκόρερ του πρωταθλήματος.
Αμέσως μετά την μεταγραφή του στον Α.Ο Σύρου, ο Παναγιώτης Τσορτανίδης σε δηλώσεις του τονίζει χαρούμενος που ήρθε στην ιστορικότερη ομάδα των Κυκλάδων.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζομαι στον Α.Ο Σύρου που θεωρώ πως είναι η ιστορικότερη ομάδα των Κυκλάδων. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε και η προσέγγιση της διοίκησης του Α.Ο Σύρου. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πάρω αυτή την απόφαση και εύχομαι τη νέα χρονιά να πετύχω τους στόχους με τη νέα μου ομάδα»
syros-sports.gr Η Αθλητική Ενημέρωση της Σύρου