Έλαμψε το Finikas Run 2024 με 300 αθλητές και παιδιά (Φωτο)

Έλαμψε το Finikas Run 2024 με 300 αθλητές και παιδιά (Φωτο)

O πρώτος δρομικός αγώνας για το 2024 στη Σύρο είναι γεγονός με το “FINIKAS RUN 2024” να ανοίγει την αυλαία και να διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 14 Απριλίου στο χωριό του Φοίνικα.

O Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομείς Σύρου, η Δημοτική Κοινότητα του Φοίνικα, ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος Φοίνικα, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργάνωσαν αγώνες δρόμου 3χλμ, και 6χλμ ανδρών/γυναικών και παιδικούς αγώνες 100μ, 200μ, 300μ και 600μ στην παραλία του Φοίνικα.

Ο Αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται από το 2017.
Αξίζει να τονιστεί πως κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι όλο και μεγαλύτερη, καθώς φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών στην διοργάνωση με τους αθλητές να ξεπερνούν τους 300!!!

Στην γραμματεία του αγώνα υπήρχε κουμπαράς, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα διατεθούν στα ειδικά σχολεία της Σύρου. Οι δρομείς και τα μικρά παιδιά που αγωνίστηκαν, έτρεξαν και το ευχαριστήθηκαν μέσα από την καρδιά τους.
Το παρών σε αυτό τον Δρομικό αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο εντεταλμένος αθλητισμού του Δήμου Δομένικος Σαγκινέτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φοίνικα Γιώργος Περρής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Φοίνικα Ρόζα Ξανθάκη, αλλά και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων του νησιού.

Κατά την ολοκλήρωση των αγώνων ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου τόνισε: «Ολοκληρώθηκε μια πάρα πολύ όμορφη διοργάνωση. Μας έκανε μια πολύ καλή ημέρα ο καιρός για το σημερινό Δρομικό γεγονός. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τα παιδιά, τους γονείς. Συγχαρητήρια σε όλους».

Αξίζει να τονιστεί πως παρών ήταν και η εθελοντική δράση ‘Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” για ενημέρωση και εγγραφή δοτών μυελού των οστών .

Check Also

Ανακοίνωση-ενημέρωση Syros Run για τον αγώνα της 1ης Ιουνίου

Ανακοίνωση-ενημέρωση Syros Run για τον αγώνα της 1ης Ιουνίου Το Πάσχα πέρασε και ο αγώνας …