«ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ»

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος Κυκλάδων και τις αναβολές των αγώνων, ήρθε η ώρα να

ξετυλίξουμε το «κουβάρι» και να μιλήσουμε γι αυτό…
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ κ. Σιγάλα, ο οποίος παλαιότερα είχε τονίσει πως το πρωτάθλημα των Κυκλάδων είναι ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Δεν είχε άδικο. Πρωτάθλημα με συνεχόμενες ακτοπλοϊκές μετακινήσεις δυσκολεύει το έργο των ομάδων, παραγόντων, παικτών, διαιτητών και όχι μόνο. Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Πάμε στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Κυκλαδίτικου πρωταθλήματος που δεν είναι άλλο από την έλλειψη επικοινωνίας που έχουν οι ομάδες με την διοργανώτρια αρχή. Η διοίκηση της ΕΠΣ με το «καλημέρα» της διοργάνωσης έκανε ένα λάθος, που θα την συνοδεύει μέχρι την ολοκλήρωση της εφετινής χρονιάς. Ποιο είναι αυτό; Το ότι δεν έχει αποφασίσει με τη κριτήρια θα ορίζει τους αγώνες ποδοσφαίρου την εφετινή χρονιά. Θα ορίζει παιχνίδια και καθημερινές προκειμένου να προστατέψει οικονομικά τους φιλοξενούμενους συλλόγους αν χρειαστεί, ή θα ορίζει τα παιχνίδια Σαββατοκύριακο προκειμένου να βλέπουμε ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα χωρίς απώλειες παικτών (λόγω εργασίας) και με γεμάτες τις κερκίδες;

Ποιανού ο λόγος θα μετράει λίγο περισσότερο; Του φιλοξενούμενου που καλείται να πληρώσει ακριβά μια μετακίνηση, ή του γηπεδούχου; Αν κρίνουμε από τις δυο αποφάσεις που πάρθηκαν για τα παιχνίδια Υδρούσας-Α.Ο.Σ και Άγιαξ-Νηρέας διακρίνουμε πως πραγματικά οι παράγοντες τις ένωσης είναι λίγο μπερδεμένοι. Για να μη πω, πολύ….

Το παιχνίδι Υδρούσα-Α.Ο.Σ αρχικά είχε οριστεί για το Σάββατο. Ακολούθησε το αίτημα της Συριανής ομάδας το παιχνίδι να διεξαχθεί Παρασκευή προκειμένου ο σύλλογος να γλυτώσει την διανυκτέρευση που θα του κόστιζε 1200 παραπάνω. Και ενώ το αίτημα του Α.Ο.Σ αρχικά γίνεται δεκτό, έρχονται οι αντιδράσεις της Υδρούσας και το παιχνίδι μένει ως έχει. Δηλαδή Σάββατο και ας πληρώσει το φιλοξενούμενο σωματείο μια διανυκτέρευση. ΟΚ. Δεκτό.

Δεν πάει πολύς καιρός όμως που για ανάλογη περίπτωση έχουμε την ακριβός αντίθεση απόφαση από την ΙΔΙΑ ΕΠΣ. Και αναφέρομαι στον αγώνα του Άγιαξ με τον Νηρέα Πάρου. Το παιχνίδι έχει οριστεί για την Κυριακή το απόγευμα και οι άνθρωποι της Παριανής ομάδας ενημερώνουν την ένωση πως δεν μπορούν να ταξιδέψουν, καθώς το καράβι της «γραμμής» θα καθυστερήσει να φτάσει στην Πάρο, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μη προλάβει το πλοίο της επιστροφής και να διανυκτερεύσει στην Σύρο. Και όμως. Το αίτημα έγινε δεκτό!!!

Δεν θα κρίνω της αποφάσεις των δυο ομάδων (Υδρούσα-Νηρέας) καθώς και οι δυο έχουν τους λόγους που το έκαναν αυτό. Αφήστε που στην τελική είναι δυο σωματεία που ουδέ ποτέ έχουν προκαλέσει κανέναν, ενώ πάμπολλες φορές έχουν τηρήσει το «fair play», με αποκορύφωμα την όμορφη στάση που κράτησε ο Νηρέας στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Πάμε στις δυο περιβόητες αποφάσεις της ΕΠΣ ,που εντελώς συμπτωματικά (θέλω να πιστεύω) αδίκησε δυο Συριανά σωματεία. Ναι, δεν λέω. Τα παλαιότερα χρόνια είναι αλήθεια πως οι Συριανές ομάδες είχαν μια μικρή ευνοϊκή μεταχείριση από την ΕΠΣ Κυκλάδων. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Το παιχνίδι γύρισε τώρα και αρνούμαι να πιστέψω πως υπάρχει άλλος σημαντικός λόγος που πάρθηκαν αυτές οι δυο αποφάσεις. Όπως και να χει, αυτό που διακρίνω είναι έλλειψη επικοινωνίας και έλλειψη οργάνωσης.

Επικοινωνίας-Οργάνωσης… Το βλέπεται και μόνοι σας. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν Άγιαξ, διαιτητές και γιατρό για την αναβολή του αγώνα, ενώ ούτε καν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν το γιατί….2 ώρες πριν το παιχνίδι έγινε δεκτή η αναβολή ,την στιγμή που υπάρχει δρομολόγιο. Επειδή η ομάδα της Πάρου θα υποχρεωθεί να διανυκτερεύσει στην Σύρο; Η ίδια η ΕΠΣ δεν υποχρέωσε σε διανυκτέρευση τον Α.Ο.Σ στο νησί της Άνδρου ενώ υπήρχε λύση;
Τέλος πάντων. Πάλι κακός έγινα αλλά το χω στο «αίμα» μου να μιλάω με όνομα και επίθετο. Δυστυχώς δεν ανήκω στους «κουκουλοφόρους» που κρύβονται πίσω από μια ιστοσελίδα.

Και κάτι τελευταίο. Αν δεν τηρηθούν ίδια μέτρα και ίδια σταθμά σε όλες τις ομάδες, θα σας παρουσιάσω σε επόμενη δημοσίευση τα δυο ονόματα ομάδων που σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα….και δεν είναι Συριανές…

***Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι ο προπονητής του Άγιαξ Γιώργος Ρούσσος. Με τη ψυχολογία προπονεί την ομάδα του αυτός ο άνθρωπος; Αλήθεια, με τι κριτήρια καταστρώνει τα αγωνιστικά πλάνα του ενόψει της Κυριακής; Προετοιμάζει την ομάδα του για το παιχνίδι με τον Πανσιφναϊκό (1η αγωνιστική), για το παιχνίδι με τον Νηρέα (2η) η για το παιχνίδι με τον Α.Ο Σερίφου; Αυτό θα μπορούσε να μπει και κουίζ στο σάιτ μας.

Check Also

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πρόγραμμα και διαιτητές Σαββατοκύριακου (2-3/12)

ΕΠΣ Κυκλάδων: Πρόγραμμα και διαιτητές Σαββατοκύριακου (2-3/12) Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ BLUE STAR FERRIES – 1ος ΟΜΙΛΟΣ …