ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ

Στη Σύρο η 9η Πανελλήνια Συνάντηση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών .

Ο νεοσύστατος Όμιλος Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου (Ο.Φ.Τ.Σ.Σ.) ο οποίος ιδρύθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2013 στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, παρά την ολιγόμηνη παρουσία του στον χώρο, κατάφερε να πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα,τα οποία υπαγορεύτηκαν από την αγάπη των μελών του, για το νησί μας αρχικά, καθώς και για τα φουσκωτά και ταχύπλοα σκάφη.

 

Στη Σύρο η 9η Πανελλήνια Συνάντηση
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, “Μέσω των επαφών των μελών μας, με μέλη άλλων ομοειδών ομίλων και κατ’ επέκταση και με το χώρο της θάλασσας, προσπαθούμε για την ανάδειξη του νησιού μας στους λάτρεις του είδους, ώστε να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας και τουριστικής επέκτασης. Να ανοίξουν νέες προοπτικές εξέλιξης, σε άγνωστες μέχρι στιγμής πτυχές υγειών απασχολήσεων . Όπως κάθε νέος σύλλογος έτσι και ο Ο.Φ .Τ.Σ.Σ. καλείται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες διοργάνωσης και επικοινωνίας του, πόσο μάλλον τη στιγμή που κατάφερε να αναλάβει τη διοργάνωση της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.). Η εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον Όμιλο μας, αναθέτοντας μας την εν λόγω διοργάνωση, καθιστά σαφή την υψηλή θέση στην οποία μας έχουν κατατάξει πανελληνίως οι αντίστοιχοι όμιλοι του χώρου, παρά την ολιγόμηνη οργανωμένη παρουσία μας. Σε αυτή την δύσκολη πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες, προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα για το νησί, σε επίπεδο προβολής και τουριστικής προοπτικής”.

 

Η σημασία της διοργάνωσης
Η διοργάνωση της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, που πραγματοποιήθηκε το 2008 στη Σύρο, αποτέλεσε και το καλύτερο προμήνυμα αυτού που πρόκειται να συμβεί φέτος. Τότε το λιμάνι της Σύρου πλημμύρισε από 250 φουσκωτά σκάφη και τουλάχιστον 800 επισκέπτες που κινήθηκαν στο νησί κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής συγκέντρωσης. Το όφελος για το νησί δεν ήταν μόνο από την παραμονή εκατοντάδων ανθρώπων στο νησί για περισσότερες ημέρες, αλλά και η πανελλήνια προβολή του τόπου μας από ΜΜΕ τοπικής – περιφερειακής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και σήμερα στις Ναυτικές εκθέσεις που γίνονται στην Αθήνα και συμμετέχουν όμιλοι, προβάλλονται σε τηλεοραση, σκηνές από τη Σύρο. Λαμβάνοντας υπόψη τη γνώση και την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς αναμένεται κατά τη φετινή διοργάνωση να υπάρξει προσέλευση αντιστοίχου αριθμού σκαφών και επισκεπτών στο νησί της Σύρου. Η φετινή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20 έως 22 Ιουνίου 2014, κατά την έναρξη της θερινής περιόδου, δίνοντας μία επιπλέον ώθηση στην τουριστική προοπτική του νησιού. Είναι αυτονόητη η απόδοση τόσο σε επίπεδο προβολής, όσο και πρακτικής αποδοτικότητας, για τις επιχειρήσεις της Σύρου, αρκεί να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη φορέων και επαγγελματιών.

 

Δράσεις προβολής
Ήδη έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου σε δυο κλαδικές εκθέσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επαφές με μέλη αντιστοίχων ομίλων ώστε να υπάρξει προβολή και συνεργασία της διοργάνωσης. Της πανελλήνιας συνάντησης στη Σύρο, θα προηγηθούν διαφημιστικές ανακοινώσεις σε μεγάλα έντυπα του ημερήσιου τύπου Αθηνών και Κυκλάδων, αλλά και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θα διακινηθεί έντυπο διαφημιστικό υλικό, ενώ θα υπάρξουν και περίπτερα πληροφοριών, τα οποία θα στηθούν σε κεντρικά σημεία του λιμανιού της Ερμούπολης, προς ενημέρωση των επισκεπτών. Προκειμένου να επιτύχουμε την θετική έκβαση της προσπάθειας διοργάνωσης, απαιτείται η υποστήριξη των αρμόδιων δημόσιων φορέων, με παροχή των σχετικών διευκολύνσεων προς τον Όμιλο μας, αλλά και η έμπρακτη συμπαράσταση εκ μέρους των επαγγελματιών- επιχειρηματιών του νησιού, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο επιθυμητό πολυεπίπεδο κέρδος για το σύνολο του νησιού.
Πηγή: koinignomi.gr

Check Also

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/2)

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/2) Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 10:00 Novasports 6HD WTA …