ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΑΠ

Λίγες μέρες πριν το εναρκτήριο σερβίς των εγχώριων πρωταθλημάτων βόλεϊ ο ΠΑ.Σ.Α.Π με σημερινή

του επιστολή του στα προεδρεία της Ε.Σ.Α.Π και της Ε.Ο.ΠΕ μεταφέρει τα παράπονα των μελών του που σχετίζονται με την αντιμετώπιση που έχουν από κάποια ΤΑΑ. Παράλληλα όμως εκφράζεται και ο προβληματισμός, καθώς, πριν καλά καλά “στεγνώσει το μελάνι” της πρόσφατης τριμερούς συμφωνίας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, φαίνεται εμπράκτως ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις προσπαθειες που καταβάλλονται από όλους για αλλαγή σελίδας και εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν τους αθλητές ως συνεργάτες
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΠΑ.Σ.Α.Π, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας, Αθανάσιος Ψάρρας και ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Τερζής, έχει ως εξής:

 

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας μεταφέρουμε τα παράπονα δεκάδων μελών σχετικά με την αντιμετώπιση που έχουν από κάποια ΤΑΑ μέλη του συνεταιρισμού σας.
Παρά τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις ότι αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν την φετινή σεζόν, βλέπουμε ότι στην πράξη κάποιοι αγνοούν τις προσπάθειες των δύο φορέων για αλλαγή σελίδας και συνεχίζουν να μην αντιμετωπίζουν τους αθλητές ως συνεργάτες.
Συγκεκριμένα έχουμε ενημερωθεί για τα εξής:
– Το σύνολο των ΤΑΑ έφερε προς υπογραφή, αδικαιολόγητα, τα συμβόλαια στους αθλητές προς υπογραφή μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

– Οι αθλητές ωθούνται να υπογράψουν ως έναρξη της διάρκειας των συμβολαίων την 1η Οκτωβρίου! Δεδομένου ότι οι προετοιμασίες των ομάδων ξεκινούν μέσα Αυγούστου, είχατε δεσμευτεί ότι για τους αθλητές που είχαν υπογράψει τις συμφωνίες τους πριν τον Σεπτέμβριο, η έναρξη των συμβολαίων θα ήταν η 1η Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, κάποιοι σας παράκουσαν.

– Γνωρίσαμε την τακτική των προ-συμφώνων. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο που δεν υπογράφονται συμβόλαια την ημερομηνία συμφωνίας αλλά μερικές ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

– Ορισμένα μέλη σας, αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια με τους όρους που τα ίδια έχουν συμφωνήσει με τους αθλητές στα προ-σύμφωνα, και τους εκβιάζουν για την υπογραφή συμβολαίων με χειρότερους οικονομικούς όρους.

– ΤΑΑ αρνούνται να εντάξουν στα συμβόλαια συμφωνίες για την πληρωμή κατοικίας, φως, νερού κτλ παρά το γεγονός ότι το έχουν συμφωνήσει.

– Σε 8 μηνών διάρκειας συμβόλαια, υπάρχουν 10 μηνιαίες δόσεις πληρωμής….

Όλα αυτά όπως και οι «αποχωρήσεις» αθλητών κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αντιλαμβάνεστε ότι δεν συνάδουν με το επίπεδο και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο φορείς για την εξυγίανση της αμειβόμενης πετοσφαίρισης.

Με την επιφύλαξη να σας ενημερώσουμε συγκεκριμένα για το κάθε ΤΑΑ ξεχωριστά, αναμένουμε τις ενέργειές σας για την διόρθωση των «κακοφωνιών» έστω την ύστατη τούτη στιγμή.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση”.

Check Also

Ανακοίνωση Φοίνικα Σύρου

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων και με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η …