22ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προκήρυξη για τις λεπτομέρειες συμμετοχής στο 22ο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ…
Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές Σύρου και οι Νέοι Παλαίμαχοι Άρη Σύρου σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης Προκηρύσσουν το 22ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης περιόδου 2015
Την διοργάνωση και την ευθύνη του πρωταθλήματος θα έχει η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε από την τριμελή Επιτροπή Αθλητισμού. Αυτοί είναι: Βαρβάρα Κούτρα, Αλοΐσιος Γαδ και Μάκης Κηπουρίδης.

 

Δικαίωμα συμμετοχής και δικαιολογητικά
Στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
Όσοι έχουν εργασιακή σχέση με την ομάδα της υπηρεσίας
Η κάθε ομάδα μπορεί να απαρτίζεται και από άλλες υπηρεσίες το ανώτερο μέχρι τέσσερις (4) διαφορετικούς εργασιακούς χώρους – υπηρεσίες.
Κάθε ομάδα θα δηλώσει για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα 20 παίκτες και το λιγότερο 10 σε ομαδική ονομαστική κατάσταση με υπογραφή γιατρού και υπεύθυνο εκπρόσωπό της, η οποία θα κατατεθεί έως την έναρξη του πρωταθλήματος στα γραφεία του Α.Κ.Δ.Ε –Σύρου, από Δευτέρα έως

Παρασκευή, 9:00π.μ – 13:00μ.μ. (υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Παλαιτσάκης).

Το κόστος συμμετοχής για κάθε ομάδα είναι 180€, το οποίο θα καταβάλλεται στην τριμελή Επιτροπή πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.
Μέγιστος αριθμός παικτών ανά παιχνίδι είναι 12 άτομα.

Αντικανονική συμμετοχή, ποινές και ενστάσεις
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε άτομα που την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014- 2015, αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν σε σύλλογο και έλαβαν μέρος σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ύστερα από έλεγχο της επιτροπής η ένσταση άλλης ομάδας, ότι ο παίκτης εν ενεργεία αγωνίστηκε, η συγκεκριμένη ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό από το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο παίκτης αποκλείεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση που μια ομάδα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερο από 5 παίκτες το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει. Ο διαιτητής θα περιμένει 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη. Εάν δεν συμπληρωθεί η συγκεκριμένη ομάδα μηδενίζεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στους 2 μηδενισμούς έχουμε αυτόματο αποκλεισμό της ομάδας.


Το ποσό συμμετοχής θα καταβάλλεται στην αρχή του Πρωταθλήματος και δεν θα επιστρέφεται για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μηδενισμός).

 

Τρόπος διεξαγωγής των αγώνων
Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Σ.Κ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων εξαρτάται από τη συμμετοχή των ομάδων ( σε 1 ή 2 γύρους). Η νικήτρια ομάδα θα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 1 βαθμό.

3.3. Αναβολές αγώνα δεν επιτρέπονται, εκτός εξαιρετικών και αιτιολογημένων περιπτώσεων. Τα αναβληθέντα παιχνίδια θα γίνονται μετά από απόφαση της επιτροπής. Το αίτημα αναβολής θα πρέπει να υποβάλλεται 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο παιχνίδι.

Τόπος διεξαγωγής των αγώνων
Ως χώρος διεξαγωγής καθορίζεται η Ά αίθουσα του Α.Κ.Δ.Ε – Σύρου.
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Διάρκεια αγώνα, οικονομικά, περιβολή αγώνα
Η διάρκεια του αγώνα θα είναι 40 λεπτά ( 4 περίοδοι των 10 λεπτών). Η διάρκεια της παράτασης ορίζεται σε 5 λεπτά.
Μεταξύ των δεκαλέπτων θα υπάρχει διάλειμμα 2 λεπτών και μεταξύ των ημιχρόνων ανάπαυλα 10 λεπτών.

Στην κλήρωση θα ισχύουν οι κλειδάριθμοι διεξαγωγής αγώνων του Κανονισμού της Ε.Κ.Κ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Το ποσό συμμετοχής θα καθοριστεί από τη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων και θα κατατεθεί μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.
Οι ομάδες θα φέρουν ομοιόμορφη αθλητική περιβολή με αριθμούς.

 

Ορισμός διαιτητών – γραμματεία
Οι διαιτητές και η Γραμματεία θα ορίζονται από διμελή Επιτροπή του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων και από διμελή Επιτροπή του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων αντίστοιχα.

Σε αυτό το τουρνουά θα μπορούν να σφυρίζουν οι επίσημοι διαιτητές της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων καθώς και με άτομα που έχουν οριστεί από την 5μελή επιτροπή.

Διαιτητής που αγωνίζεται σαν παίκτης και σαν προπονητής θα μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα ( δεν θα διευθύνει αγώνες της δικής του ομάδας).
Στην 1η νικήτρια ομάδα θα δοθούν 1 κύπελλο, αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Στην 2η και 3η μόνο αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Για οτιδήποτε άλλο, θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ και διευκρινήσεις θα δίνει η πενταμελής επιτροπή του Πρωταθλήματος.

Check Also

ΕΣΚΚ: Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου (11-12/3)

ΕΣΚΚ: Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου (11-12/3)