Η «ΜΠΙΛΙΑ» ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ…

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Σύρου που κρίθηκε από δυο πέναλτι. Το ένα που το «έδωσε» και το άλλο που το «πήρε»… ο Α.Ο.Σ.

ΤΟΥ: ΜΑΚΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Σίγουρα το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Λογικό μάλιστα από τη στιγμή που και οι δυο ομάδες έπαιζαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι όλη τη χρονιά. Ο μεν Πάγος ήθελε μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει, ο δε Α.Ο.Σ ήθελε να μη χάσει και μπει ενδεχομένως σε περιπέτειες.
Ευτυχώς που υπήρχαν και δυο «ανόητα» πέναλτι για να δούμε δυο γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δυο πέναλτι σε στιγμές που καμία από τις δυο φάσεις δεν υπήρχε περίπτωση να καταλήξει σε γκολ.

Ξεκινάμε με το πρώτο. Γκολ «δώρο»… Το λάθος του Κόκκαλη δεν είναι που του έφυγε το κοντρόλ σε μια φάση που την έλεγχε. Συμβαίνουν αυτά. Το λάθος του ήταν που ανέτρεψε το Φωτεινιά τη στιγμή που τσίμπησε τη μπάλα προς τα έξω και το μόνο που μπορούσε να συμβεί ήταν να τη γυρίσει προς την εστία. Άσε που δε θα την προλάβαινε κιόλας. Βεβαίως ο αθλητής δικαιολογείτε, καθώς έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια την εφετινή χρονιά. Οπότε δικαίωμα στο λάθος έχουν αυτοί που έχουν προσφέρει…

Πάμε στο δεύτερο γκολ «δώρο», που αυτή τη φορά δεν το έκανε ο Πάγος αλλά το κέρδισε ο Α.Ο.Σ. Η αξία του Παναγιώτη Ραμπαβίλα είναι τέτοια που επιβάλλεται να δίνει γκολ στην ομάδα του με κάθε τρόπο. Αυτό και έκανε. Σε μια επίσης φάση που δεν μοίραζε γκολ, ο «Ράμπα» βλέποντας τον Ρούσσο (αν είδα καλά στην κάμερα του syrostoday) να έρχεται με δυνατό τάκλιν, βάζει τα πόδια του στη «φωτιά» για να κερδίσει το πέναλτι. Βεβαίως και εδώ πρόκειται για ανόητο μαρκάρισμα του αθλητή του Πάγου, τη στιγμή που ο επιθετικός του Α.Ο.Σ δεν είχε σταθεί καλά καλά στα πόδια του. Το κέρδισε με τη μαγκιά του.

Δεν θα κρίνω αν ήταν ή δεν ήταν. Δύσκολη φάση και από τη στιγμή που ούτε με 10 ριπλέι δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα, καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι για έναν διαιτητή που καλείται να πάρει την απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έστω και αν είναι ο κορυφαίος διαιτητής των Κυκλάδων και ονομάζεται Λάμπρος Μενδρινός. Δια γυμνού οφθαλμού είναι σίγουρα πέναλτι. Με τη βοήθεια των 10 ριπλέι… ίσως και να άλλαζα απόφαση. Μένουμε πάντως στο γεγονός ότι ο αθλητής του Α.Ο.Σ κέρδισε πανέξυπνα ένα πέναλτι, βλέποντας περισσότερο τις προθέσεις του αντιπάλου του και λιγότερο την αντίπαλη εστία. Τα λάθη είναι μέρος του αγώνα. Χωρίς λάθη δεν θα έβλεπες γκολ, φάσεις, ίσως και να μην έβλεπες τίποτα. Όπως και να χει… η «μπίλια» έκατσε στο «κίτρινο».

 

Πάμε στον Πάγο
Κρίμα…. Άδικο να μένει τέτοια ομάδα εκτός αγώνων διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά αυτά έχει ο «καυτός» πρώτος όμιλος. Όπως τα ίδια θα έχει σε μια εβδομάδα και ο τρίτος όμιλος, καθώς ένας εκ των Φιλώτι και Θύελλας δεν θα είναι στα μπαράζ. Έστω και αν αγωνιστικά χωρούσαν στην επόμενη φάση και οι τρεις. Βεβαίως ο Πάγος από τον πρώτο όμιλο άξιζε να είναι ο τέταρτος. Δεν άξιζε κάτι καλύτερο, καθώς Α.Ο.Σ, Άνω Μερά και Α.Ο Μυκόνου ήταν πιο σταθερές ομάδες στα ως τώρα παιχνίδια τους. Ο Πάγος πληρώνει την ήττα εκτός προγράμματος στην Τήνο, αλλά και την απουσία του από τα ντέρμπι. Δίκαιος ο Θεός. Στο πρωτάθλημα δεν πήρε ντέρμπι και τον πέταξε εκτός, στο κύπελλο πήρε όλα τα ντέρμπι και τον έστειλε 90 λεπτά πριν από το στέμμα. Άσε που θα χρειαστούν περισσότερα από 90 λεπτά για να κατακτήσει το κύπελλο.

Κρατάμε τα θετικά και των δυο ομάδων που είναι πολλά. Ο μεν Α.Ο.Σ αξίζει να συνεχίσει στα μπαράζ της διοργάνωσης, ο δε Πάγος αξίζει να γράψει ιστορία σε λίγες ημέρες προσθέτοντας στη συλλογή του το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Check Also

ΑΨΕΣ Πυθαγόρας-Ελλάς Σύρου Live Streaming

ΑΨΕΣ Πυθαγόρας-Ελλάς Σύρου Live Streaming Δείτε ζωντανά σήμερα στις 17.00 τον αγώνα του Πυθαγόρα Σάμου …