«Να μας πάει ο κόσμος εκεί που αξίζουμε»

Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που προσέφερε τα μέγιστα, ώστε ο Α.Ο Σύρου να κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η πίκρα του για την αδυναμία (ως τώρα) της ομάδας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής είναι σίγουρα μεγάλη. Ο «φύλακας άγγελος» του Α.Ο Σύρου Δημήτρης Βαμβακούρης, μιλάει στο Syros-Sports.gr για τις σκέψεις του… ενόψει νέας χρονιάς, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και το όνειρο της Γ Εθνικής να γίνει πραγματικότητα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ την ομάδα του ΑΟ.Σύρου  και τον κόσμο του, την πιο ιστορική ομάδα στις Κυκλάδες και όχι μόνο. Η περσινή σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς κατακτήσαμε το νταμπλ, όπου και συνοδεύτηκε με την ιστορική άνοδο στην Γ Εθνική. Ενώ έκλεισε η χρόνια όμορφα,  όλοι προετοιμαστήκαμε για το επόμενο βήμα της Γ εθνικής. Κάπου εκεί μέσα σε 1,5 μήνα, βλέπουμε τα όνειρα, τον κόπο μας, τον ιδρώτα και τα χαμένα μεροκάματα μας,  να πηγαίνουν χαμένα. Βλέπουμε τις προσπάθειες του κόσμου μας, να πηγαίνουν χαμένες και δεν μπορούμε εμείς ως ποδοσφαιριστές να κάνουμε τίποτα για αυτό».

Τι ελπίζεις έστω και την τελευταία στιγμή;

«Θέλω να ελπίζω ότι ο κόσμος μας για άλλη μια φορά, θα μας πάει εκεί που αξίζουμε. Ζητάμε την στήριξη όλου του νησιού, ώστε το ποδόσφαιρο της Σύρου να κάνει ένα βήμα μπροστά. Δεν ζητήσαμε από κανέναν να πάρει δάνειο για να πάει η ομάδα Γ εθνική, αλλά θεωρώ ότι με τους Συριανούς ποδοσφαιριστές και με τον κόσμο θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας. Ελπίζω η διοίκηση να πάρει την απόφαση να μας δώσει αυτή την ευκαιρία».

Αν η ομάδα δεν καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή στην Γ Εθνική;

«Πιστεύω ότι αν η ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στην Γ εθνική, ο κόσμος δεν θα ξαναέρθει στο γήπεδο, θεωρώντας ότι κάποιοι τον κορόιδεψαν. Τα μαγαζιά και οι χορηγοί, θα ακούνε Α.Ο.Σ και θα γελάνε. Λυπάμαι που είμαστε σε αυτή την δύσκολη θέση να το λέω, αλλά έτσι είναι. Και εγώ το ίδιο θα ένοιωθα αν ήμουν στη θέση τους. Αν είναι ντροπή να τερματίζεις πρώτος, τότε καλύτερα να μη το κάναμε ποτέ. Η ομάδα αν δεν δηλώσει συμμετοχή στην Γ Εθνική,  θα διαλύσει και δεν θέλω να το ξαναζήσω αυτό, όπως έγινε στο ανδρικό του Άγιαξ πριν από λίγα χρόνια».

Οι δικές σου σκέψεις ποιες είναι;

«Οι δικές μου σκέψεις, στο άκουσμα ότι η ομάδα δεν θα δηλώσει συμμετοχή στην Γ εθνική, ήταν να σταματήσω το ποδόσφαιρο διότι δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο. Όμως μετά από ώριμη σκέψη και με την βοήθεια του φίλου μου Παναγιώτη Ραμπαβιλα… όχι δεν θα τα παρατήσω ,θα σταθώ στην ομάδα,  μαζί στις χαρές μαζί και στις λύπες. Περιμένω με ανυπομονησία να μάθω σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα. Κλείνοντας, θέλω να παρακαλέσω τον Κόσμο της Σύρου ,να σταθεί δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο δρόμο. Τώρα τον χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Αγαπώ τον ΑΟΣ  και θα παραμείνω δίπλα του».

Check Also

«Οι Συριανοί να στηρίξουν αυτή την ομάδα» (Βίντεο)

«Οι Συριανοί να στηρίξουν αυτή την ομάδα» (Βίντεο) Ο Προπονητής της Ελλάς Σύρου Κώστας Παπαδόπουλος …