Home / ΜΠΑΣΚΕΤ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ) / «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα του Μπάσκετ με τον Ολυμπιακό Γιώργος Πρίντεζης

βρίσκεται στην γενέτειρά του, τη Σύρο, για να πάρει κάποιες απαραίτητες ανάσες που θα τον βοηθήσουν ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδους. Άλλωστε ο Συριανός καλαθοσφαιριστής είχε μία γεμάτη χρονιάς με τους Πειραιώτες, αφού έφτασε με επιτυχία μέχρι το τέλος της διαδρομής στον Ελληνικό πρωτάθλημα, κατακτώντας τον τίτλο επικρατώντας του αιωνίου αντιπάλου Παναθηναϊκού με 3-0 νίκες και παράλληλα έφτασε μέχρι το final four της Euroleague.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την χρονιά που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για το final four της Euroleague.

“Όταν ολοκληρώνεται μία χρονιά κερδίζοντας τον Παναθηναϊκός και συγχρόνως τον τίλτο, η χρονιά στέφεται αυτομάτως με επιτυχία. Άσχετα αν δεν τα έχεις καταφέρει στο Ευρωπαϊκό ή στο κύπελλο Ελλάδος. Ήταν μία μεγάλη χαρά για εμάς αυτός ο τίτλος καθώς γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό το πρωτάθλημα Ελλάδος, καθώς λείπει πολύ από τον Σύλλογο μία τέτοια διάκριση. Από εκεί και πέρα με την εξαιρετική πορεία που είχαμε και στην Ευρώπη, όλα μαζί συνετέλεσαν για να έχουμε μία γενικά επιτυχημένη χρονιά”.

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ δείχνει να έχει φτιάξει έναν δυνατό κορμό και συνεχίζει πάνω σ’ αυτό το πλάνο. Πως θα εμφανιστεί την νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός μιας και ήδη έχουν ξεκινήσει οι μεταγραφικές ενισχύσεις.

“Θα είναι μία ακόμη δύσκολη σεζόν, όπως ήταν και η φετινή, αλλά και όλες οι προηγούμενες. Οι στόχοι πάντα είναι υψηλοί για τον Ολυμπιακό, αυτό άλλωστε το γνωρίζουν όλοι, είτε αυτοί είναι για την Ελλάδα, είτε για την Ευρώπη. Πάνω από όλα πρέπει να έχουν υγεία, γιατί θεωρώ ότι δουλειά θα γίνει. Έχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή είναι εργατικός, αλλά και όλοι οι παίκτες που έρχονται είναι εργατικοί και θέλουν να δουλεύουν πολύ. Έτσι, με δουλειά, μεθοδικότητα και πάνω από όλα υγεία, πιστεύω ότι θα είναι άλλα μια καλή χρονιά και θα πάμε αρκετά καλά”.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεκινήσει τις μεταγραφές και ενισχύονται. Θα πάμε άραγε για ακόμη ένα πρωτάθλημα των δύο ή θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες;

“Θεωρώ ότι από το περσινό πρωτάθλημα αρκετές ομάδες έχουν ξεκινήσει κι ανεβαίνουν αγωνιστικά, όπως είναι για παράδειγμα η ΑΕΚ που δεν θα αργήσει να έχει στόχο το πρωτάθλημα, ώστε να πάρει μέρος στην Euroleague, ο Άρης έχει βρει νέους επενδυτές όπου σε συνδυασμό με τον κόσμο του ανεβαίνει επίπεδο, για τον ΠΑΟΚ ισχύει το ίδιο μιας και φαίνεται ότι βγαίνει σιγά – σιγά από τα χρέη. Έτσι, πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα σταματήσει να είναι μεταξύ των δύο και δεν θα είναι δύο ταχυτήτων, δηλαδή εμάς με τον Παναθηναϊκό και όλων των άλλων. Το Ελληνικό πρωτάθλημα σιγά – σιγά πιστεύω ότι αρχίζει και βρίσκει τον δρόμο του. Παρά όμως τις ενισχύσει των ομάδων πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μεταξύ εμάς και του Παναθηναϊκού”.

Πόσο καλό κάνει στο άθλημα να έχει περισσότερες και ανταγωνιστικότερες ομάδες στο πρωτάθλημα.

” Κάνει πάρα πολύ καλό στην εικόνα του πρωταθλήματος και καλύτερο ακόμη είναι να υπάρχουν ομάδες από την Επαρχεία. Το μπάσκετ θα μπορούσε να μοιραστεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και αυτό θα έδινε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να δει και να γνωρίσει από κοντά όλους τους αθλητές των ομάδων. Είναι πολλοί που θέλουν να βλέπουν μπάσκετ από κοντά όμως δεν τους δίνεται αυτή η ευκαιρία¨.

Φέτος διεξήχθη ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λίγες άσχημες στιγμές.

 

“Πράγματι έτσι είναι καθώς και οι τελικοί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολλοί ήρεμοι. Νομίζω ότι πάνω σ’ αυτό το κομμάτι υπάρχει μεγάλη βελτίωση, θέλουμε ακόμη κάποια δουλειά. αλλά με το νέο νομοσχέδιο δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Θεωρώ ότι γενικά είδαμε ωραίους αγώνες και μακάρι τη νέα αγωνιστική περίοδο να γίνουν ακόμη περισσότεροι και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις”.

Κλείνοντας θα ήθελα να σε ρωτήσω για μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν είναι άλλη απ’ αυτήν που είσαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο με τον Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού. Αυτή η φωτογραφία δείχνει πως αντίπαλοι είστε μόνο τα 40 λεπτά του αγώνα.

“Μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη και με τον κολλητό σου να παίξεις μπορεί να ανταλλάξεις κάποια κουβέντα. Από εκεί και πέρα εννοείται ότι με τον Δημήτρη δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είναι φίλος μου και τον εκτιμώ πάρα πολύ σαν αθλητή και σαν άνθρωπο. Επίσης, έχουμε παίξει 3 χρόνια μαζί στην Εθνική ομάδα, έχουμε υπάρξει δηλαδή συμπαίκτες. Αυτή η φωτογραφία είχε βγει πέρσι, όπου είχαμε πάει ένα τριήμερο στην Βαρκελώνη για ένα διαφημιστικό σποτ της Euroleague και περάσαμε πολλές ώρες μαζί. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, όχι μόνο εγώ βέβαια με τον Δημήτρη, αλλά όλοι οι παίκτες και μακάρι αυτό σιγά-σιγά να περάσει στο υποσυνείδητο και στο μυαλό πολλών οπαδών, όχι φιλάθλων”.

Τέλος, για άλλη μία φορά στη Σύρο, μαζεύεις δυνάμεις και φορτίζεις μπαταρίες ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου;

“Όπως και η περσινή, έτσι και φέτος η χρονιά αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη. Εδώ είναι η βάση μου, κάθε καλοκαίρι έρχομαι εδώ και ξεκουράζομαι. Άλλωστε εδώ υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ώστε να προπονούμαι και να βρίσκομαι συνεχώς σε καλή κατάσταση. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι στη Σύρο έγιναν δύο πολλοί σημαντικοί αγώνες μπάσκετ, αλλά και κάθε χρόνιο όλο και περισσότερα παιχνίδια διεξάγονται σ’ αυτό το νησί. Γενικότερα ο κόσμος της Σύρο μπορεί να υποστηρίξει τέτοιου είδους αγώνες, όχι μόνο αθλητικού αλλά και πολιτιστικού χαρακτήρα. Αυτό είναι κάτι θετικό, γιατί το αγκαλιάζει ο κόσμος και έρχονται μεγάλες προσωπικότητες. Τώρα έτυχε να είναι του Ολυμπιακού, αλλά αύριο κι από ότι γνωρίζω θα έρθουν κι άλλοι παλαίμαχοι. Μακάρι να έρθει βέβαια και η στιγμή που να μπορούμε να δούμε κάποιον αγώνα Α1 στη Σύρο. Πάντως αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ μεγάλο, έχουν έρθει γνωστά ονόματα, όπως είναι του Καμπούρη, του Ελληνιάδη, του Ντάκουλα και ο Βούκσεβιτς “.

Πηγή: koinignomi.gr

Check Also

Όλη η συνέντευξη του Πρίντεζη στην ΕΡΤ από την Σύρο (Βίντεο)

Όλη η συνέντευξη του Πρίντεζη στην ΕΡΤ από την Σύρο (Βίντεο) Ο Γιώργος μιλάει από …