«ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…»

 Ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Γιάννης Σιγάλας με επιστολή του εξηγεί τους λόγους που μετά από 28 ολόκληρα χρόνια δεν θέτει υποψηφιότητα στις

εκλογές του Ιουνίου…

Προς όλα τα Σωματεία μας

 

     Αγαπητοί Φίλοι

 

     Σε συνέχεια της από 1-4-2015 επιστολής μου, αφού ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΕΠΣΚ, κρίνω ότι σας οφείλω κάποιες εξηγήσεις-ενημέρωση, για τους λόγους της αποχής μου, από αυτή την εκλογική διαδικασία .

     Πριν από ένα χρόνο περίπου είχα λάβει «μηνύματα» από την Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία φερόταν ενοχλημένη από την κριτική που της ασκούσα, τόσο εγγράφως όσο και με τις τοποθετήσεις μου στις Γενικές Συνελεύσεις της, ότι θα γινόταν παρέμβαση σε βάρος μου, κατά τις εκλογές της ΕΠΣΚ, που θα ερχόταν, ώστε να τις χάσω και να απαλλαγούν από την παρουσία μου και  μάλιστα αυτό θα γινόταν μέσα από το Διοικητικό μας Συμβούλιο . Παράλληλα δεχόμουν και «μηνύματα» από Παράγοντες Σωματείων μας (πχ Ι. Μπεκραντώνης), ότι κάποιοι μέσα από την Ένωση κάνουν ενέργειες, που με εκθέτουν .

     Εγώ έχοντας εμπιστοσύνη, στα μέλη του ΔΣ και των Επιτροπών μας, δεν έδωσα την πρέπουσα προσοχή στις προειδοποιήσεις, πάντοτε με καλή πίστη στους συνεργάτες μου . Ταυτόχρονα πίστευα και πιστεύω ότι επιτελούσα το καθήκον μου, απέναντι στην Ένωσή μας και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κριτική στάση ήθους και εντιμότητας, απέναντι σε μια «προβληματική» Διοίκηση της ΕΠΟ, στάση η οποία δικαιώνεται πλήρως και καθημερινά, από τα γεγονότα .

     Αναρωτιέμαι πως ήταν δυνατόν να έχω διαφορετική στάση απέναντι στην Δκση της ΕΠΟ, της οποίας τα μισά μέλη και τα κορυφαία στελέχη παρελαύνουν καθημερινά από τα Ανακριτικά και Εισαγγελικά γραφεία, κατηγορούμενα ως μέλη «Εγκληματικής Οργάνωσης» ; Θα μπορούσα να προσθέσω και πολλά άλλα, όπως ΚΕΔ, παράνομες συμβάσεις, που ακυρώνονται στα Δικαστήρια, διάλυση της Εθνικής Ομάδας που με το κατόρθωμά της να χάσει και από τα νησιά Φερόε, διεκδικεί αρνητική θέση στο βιβλίο Γκίνες, την πλήρη εγκατάλειψη του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κ.α.

     Η σταθερή και σθεναρή έντιμη και κριτική στάση μου, στα 28 χρόνια της θητείας μου ως Πρόεδρος και εκπρόσωπος της ΕΠΣΚ, απέναντι σε κάθε στραβό που έπεφτε στην αντίληψή μου, σε συνδυασμό με την Διοίκηση και διαχείριση της Ένωσής μας, της δυσκολότερης της Ευρώπης, έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσω την εκτίμηση και τον σεβασμό, από όλη την Ελληνική Ποδοσφαιρική κοινωνία, είτε συμφωνούσαν είτε διαφωνούσαν με τις θέσεις μου . Ταυτόχρονα η ΕΠΣ Κυκλάδων θεωρείται και είναι μία από τις «εντιμότερες» Ενώσεις της Ελλάδας .

     Η διαφοροποίηση απέναντί μου άρχισε να φαίνεται, από τον στενότερο συνεργάτη μου, στα τέλη του 2014 και πήρε σάρκα και οστά τον Φεβρουαρίου 2015, με αφορμή δύο αυστηρά κριτικών επιστολών, που έστειλα στην ΕΠΟ και τις ΕΠΣ, με θέμα την επιλογή και εκλογή του Προέδρου της ΕΠΟ και μια γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, που αφορούσε την νομιμότητα παρουσίας του κου Καφτηράνη στο ΔΣ της ΕΠΣΚ την στιγμή που δεν είχε απολέσει την ιδιότητα του Προπονητή, οι οποίες ήταν προσωπικές και άγνωστο σε εμένα πως διέρρευσαν στα ΜΜΕ .  Στη συνέχεια στο ΔΣ, που ακολούθησε, με πρωτοβουλία των μελών του ΔΣ, έξη (6) από τα οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις ενέργειές μου, δημοσιοποιώντας και σχετική ανακοίνωση, απαιτώντας την αλλαγή της στάσης μου απέναντι στην ΕΠΟ και κατ’ ουσία την σύμπλευση μαζί της, κάτι που για εμένα ήταν εντελώς αδύνατο και δεν με βρήκε σύμφωνο . Δηλαδή να κάνω στροφή 180 μοιρών στηρίζοντας μια καταστροφική, επικίνδυνη και ανίκανη Διοίκηση, για τους λόγους που προανέφερα .  Έτσι επήλθε και η οριστική ρήξη στις σχέσεις μας .

     Κατά τη διάρκεια του ΔΣ διαπίστωσα ότι υπήρχε προσυνενόηση  και προεργασία μεταξύ των διαφωνούντων, αφού λειτούργησαν με μια γλώσσα και μια φωνή και απλώς περίμεναν την αφορμή . Η αλλαγή στάσης των πέντε μελών και η ταύτισή τους με τον κο Καφτηράνη, ο οποίος «στηρίζεται» από την σημερινή Δκση της ΕΠΟ, την οποία και στηρίζει, δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί, για τους γνωρίζοντες και «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» . Οι τέσσερεις θα μπορούσαν να επικαλεστούν άγνοια, περί των τεκταινομένων στην ΕΠΟ, αλλά για τον πέμπτο, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν υπάρχει δικαιολογία και η εξήγηση που μου έδωσε δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, αφού αποτελεί προϊόν αυστηρά προσωπικής μας συζήτησης .

     Εγώ ανέκαθεν είχα και έχω σταθερή στάση, την οποία γνώριζαν,  συμμεριζόταν, συμπαραστεκόταν και ουδέποτε αμφισβήτησαν, από την πρώτη ημέρα που τους επέλεξα και αποδέχθηκαν να γίνουν συνεργάτες μου . Το τι μπορεί να συνέβη τους τελευταίους μήνες, μόνο οι ίδιοι μπορούν να εξηγήσουν, αλλά και εμείς έχουμε κρίση και μπορούμε να αντιληφθούμε, λαμβάνοντας υπόψη και τα «μηνύματα» .

     Την στάση αυτή των πρώην συνεργατών μου την λαμβάνω ως «τίτλο τιμής» στο πρόσωπό μου και την ανέγγιχτη διαδρομή μου, που προσπάθησαν να χαλάσουν .

     Αυτή βέβαια η κατάσταση είχε και επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Ένωσης, τους τελευταίους μήνες, αφού δεν υπήρχε συνεργασία, κάτι που νομίζω ότι έγινε αντιληπτό και για το οποίο οφείλω σε όλους σας μια μεγάλη συγγνώμη .

     Αναλαμβάνοντας λοιπόν πλήρως την ευθύνη, απέναντι στα Σωματεία μας, για τις δικές μου παραλείψεις και κυρίως για την στάση των πρώην συνεργατών μου, σε συνδυασμό ότι αποτελώ «στόχο» της Δκσης της ΕΠΟ, έκρινα και αποφάσισα ότι το πρέπον στην παρούσα φάση είναι να απόσχω από αυτή την εκλογική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι πολλά Σωματεία, που αντιλήφτηκαν την πραγματική κατάσταση, με προέτρεπαν να συνεχίσω την προσπάθειά μου, με νέους συνεργάτες, δείχνοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου .

     Την απόφασή μου, να απόσχω από τις εκλογές, την ενίσχυσε το γεγονός ότι είδα μια ομάδα Νέων ανθρώπων, ζυμωμένων μέσα από τα Σωματεία, να θέλουν να αναλάβουν τις τύχες της Ένωσης και νομίζω ότι τους αξίζει η ευκαιρία, αφού θα φέρουν σίγουρα κάτι καινούργιο στο ποδόσφαιρό μας, που θα πηγάζει από τον ενθουσιασμό και την εμπειρία τους, από τις θέσεις των Σωματείων που υπηρέτησαν .

     Το σίγουρο είναι ότι μια δουλειά, περίπου τριάντα χρόνων, στην οποία έδωσα και την ψυχή μου, κάτω από αντίξοες συνθήκες, που έκανα με αγάπη, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, για το στέριωμα και την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας, δεν πρέπει να πάει χαμένη . Στο χέρι σας είναι να προστατεύσετε την Ένωση μας και τα Σωματεία σας και να μην την ρίξετε στην ανυποληψία, όπως συμβαίνει με πολλές άλλες Ενώσεις .  

     Θα παραμείνω στις επάλξεις και θα είμαι δίπλα σας σε ότι με χρειαστείτε,  είτε μέσα από Διοικητικές θέσεις είτε ως απλός Φίλαθλος . 

     Επιθυμώ διακαώς την απόλυτη επιτυχία της Διοίκησης που θα προκύψει, προσφέροντας την βοήθεια και εμπειρία μου, εάν και όποτε μου ζητηθεί .

     Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια, σωστές επιλογές και επίτευξη των στόχων σας .  

     Είμαι πάντοτε στην διάθεσή σας . 

 

Σύρος    26-5-2015

 

Με τιμή και φιλία

Γιάννης  Σιγάλας

Πρόεδρος ΕΠΣ Κυκλάδων

 

 

Check Also

Νίκησε την Άνδρο και πέρασε στην επόμενη φάση το ΕΠΑΛ Σύρου (Βίντεο)

Νίκησε την Άνδρο και πέρασε στην επόμενη φάση το ΕΠΑΛ Σύρου (Βίντεο) Στην επόμενη φάση …