ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΒΙΚΕΛΑΣ

Λεονταρίτης: «Το βόλεϊ ενώνει και το Final 4 θα είναι μια γιορτή»

Το ‘Δ. Βικέλας’ ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά του καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών έχει ξεκινήσει και η Σύρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΟ Κηφισιάς που μαζί με τον τοπικό Φοίνικα απαρτίζουν την τετράδα των φιναλίστ.

 

Το γήπεδο είναι σχεδόν έτοιμο, όμως εδώ και καιρό το νησί της Σύρου είναι έτοιμο για τους αγώνες κι όσο περνούν οι μέρες όπως εξηγεί ο Αντιπεριφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης «τόσο μεγαλώνει και η ανυπομονησία για αυτή τη γιορτή του ελληνικού βόλεϊ, ενώ από σήμερα το απόγευμα ξεκινά και η διάθεση των εισιτηρίων τα οποία θα πωλούνται καθημερινά από τις 17 έως τις 20.30 στο κλειστό γυμναστήριο. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο γιατί η Σύρος αγαπάει το βόλεϊ κι έχει πλέον μεγάλο βολεϊκό κοινό το οποίο συγκριτικά με το πληθυσμό του νησιού μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη. Η τοπική κοινωνία θέλει να βλέπει βόλεϊ υψηλού επιπέδου και το γεγονός ότι στο Final 4 συμμετέχει κι ο Φοίνικας δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

 

Κι αυτοί ακριβώς ήταν και οι λόγοι που ώθησαν την Περιφέρεια μαζί με τον Δήμο να ζητήσουν την ανάληψη της διοργάνωσης. «Για να δει μπορέσει να δει ο κόσμος τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας να προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα, αλλά και να βοηθήσουμε στην καλύτερη και εντονότερη προβολή του νησιού μας»

 

Με τέτοιες διοργανώσεις όμως γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ενός νέου γηπέδου το οποίο όπως τονίζει ο κ. Λεονταρίτης ίσως σύντομα γίνει πραγματικότητα.

«Η Σύρος έχει ανάγκη από ένα νέο, μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο κι ελπίζω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ευχάριστα νέα. Οι πόροι έχουν βρεθεί και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε στον ίδιο χώρο ένα γήπεδο το οποίο θα είναι στολίδι για το νησί, για τον Φοίνικα και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες των Εθνικών μας ομάδων»

Το ποιος θα είναι ο νικητής θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής ωστόσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ένα είναι το σίγουρο: «Ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός είναι γιορτή και μέσα από τον αθλητισμό γαλουχούνται ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργείται ανάπτυξη και έρχεται η πρόοδος της κοινωνίας. Κι αυτό το μήνυμα θα στείλει σε όλη την Ελλάδα η Σύρος. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε όλοι ότι κι ο ηττημένος ενός αγώνα είναι νικητής γιατί προσπάθησε κι έδωσε τη δική του μάχη».

Αλλάζει όψη το κλειστό γυμναστήριο της Σύρου ‘Δ. Βικέλας’
Τις τελευταίες ημέρες το κλειστό γυμναστήριο της Σύρου, όπου θα διεξαχθεί το Final 4 του Κυπέλλου ανδρών, ήταν ένα μικρό εργοτάξιο καθώς ολοκληρώθηκαν σχεδόν στο σύνολο τους διάφορες βελτιωτικές εργασίες και πλέον απομένουν να μπουν κι οι τελευταίες πινελιές.

Ήδη έχουν βαφτεί τα αποδυτήρια, ο εσωτερικός χώρος του γηπέδου, και επανατοποθετήθηκε το τάραφλεξ.
Από κει και πέρα δημιουργήθηκε ειδική υπερυψωμένη κερκίδα για τους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και τις ανάγκες της τηλεόρασης, ενώ τοποθετήθηκαν προβολείς φωτισμού Led με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η εικόνα του γηπέδου.

 

Πηγή: volleyball.gr

Check Also

Νίκη ψυχής και παραμονής του Φοίνικα Σύρου

Νίκη ψυχής και παραμονής του Φοίνικα Σύρου Σε ένα ιστορικό αγώνα για τη Volley League …