ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ο ΑΓΙΑΞ ΣΥΡΟΥ!!! (ΦΩΤΟ)

Το γκολ του Αντώνη Μπαλόπιτα στο 9ο λεπτό ήταν αυτό που έδωσε το «στέμμα» του πρωταθλητή Κυκλάδων στον Άγιαξ για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου που ήταν μακράν η πιο σταθερή σε όλη την διάρκεια του εφετινού πρωταθλήματος, κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, νικώντας 1-0 τον Α.Ο.Σ σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αξίζει να αναφερθεί πως το γήπεδο της ΕΠΣ έζησε στιγμές της 10ετίας του 90΄, καθώς βρέθηκαν περισσότεροι από 800 θεατές για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Κακή εμφάνιση από τους παίκτες του Α.Ο.Σ που στο παιχνίδι ζωής και θανάτου δεν μπήκαν καθόλου στο κλίμα του αγώνα και προσπάθησαν με άναρχο ποδόσφαιρο να πάρουν τη νίκη. Με 10 παίκτες τελείωσε το παιχνίδι ο Άγιαξ, καθώς αποβλήθηκε στο 67΄ ο Μεμάι.
Διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής. Ο Άγιαξ έφτασε τους 9 βαθμούς, άφησε πίσω του Α.Ο.Σ και Πανθηραϊκό στους 6 και ότι και αν γίνει στο μεταξύ τους παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική ο Αίαντας τους έχει κερδίσει και τους δυο και είναι πανάξια πρωταθλητής Κυκλάδων.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και οι παράγοντες του Α.Ο Σύρου για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία δυο χρόνια, δαπανώντας πολλά χρήματα για να φτιάξουν την ομάδα που θα καμαρώνει όλο το νησί. Ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια στην ομάδα του Άγιαξ που με νεαρά παιδιά και έναν εξαιρετικό προπονητή έκανε τις Κυκλάδες να παραμιλούν.

 

Με την αρχή της αναμέτρησης ο Αντώνης Μπαλόπιτας έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι καθώς έκανε το 1-0 στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν στη συνέχεια να επιβάλουν το ρυθμό τους, ο αέρας δεν βοήθησε για να πάμε στα αποδυτήρια με το 1-0.
Στο 67ο λεπτό του αγώνα ο Άγιαξ έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μεμάι, ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα στον Σταματίου. Το τελευταίο εικοσάλεπτο ο Α.Ο.Σ πίεσε, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη ευκαιρία.

*Το Syros-Sports.gr ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν γι αυτή την τηλεοπτική μετάδοση. Αρχικά την Αιγαίο ραδιοτηλεόραση που για μια ακόμη φορά έδωσε το παρών σε μια μεγάλη διοργάνωση παραχωρώντας μας εικόνα, τις ομάδες (Α.Ο.Σ-Άγιαξ) που έδωσαν την συγκατάθεση τους αλλά και τους συνεργάτες μας Έλπη Φρέρη, Βαγγέλη Μαραγκό (σχόλιο, μετάδοση) και Θάνο Καρβουνιάρη (Live streaming), Γιώργο Ρούσσο και Αντώνη Γιαννίση (κάμερες) που χωρίς αυτούς θα ήταν δύσκολο να βγει ο αγώνας στον «αέρα».

Άγιαξ-Α.Ο Σύρου 1-0 (Μπαλόπιτας 9΄)
Διαιτητής: Ζαράνης-Επόπτες: Ρούσσος-Νομικός

 ΑΓΙΑΞ ΣΥΡΟΥ (Ρούσσος): Συριανός, Μεμάι, Φουάσης, Βασάλος, Αναγνωστόπουλος, Μπαλόπητας, Κώτσης (79′ Καμπάνης), Μουράι, Σαγκινέτος, Ρούσσος Γ.(65′ Λούσας), Ρούσσος Κ. (62′ Τσιριγώτης)
Α.Ο. ΣΥΡΟΥ (Ζαχαρίου): Καραμαλίγκας, Σταμούλης, Παπαδάκης, Κόκκαλης, Σούρλας (60′ Πρίντεζης), Τερώλλη, Περιάλης, Τζώρτζης (74′ Μαραγκός), Σταματίου, Μανουδάκης, Ντε Φρέιτας (83′ Δημητρακόπουλος)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Άγιαξ Σύρου 9β. (5-1) 4αγ.
2. Α.Ο Σύρου 6β. (4-3) 3αγ.
3. Πανθηραϊκός 6β. (4-5) 3αγ.
4. Παμμηλιακός 3β. (2-3) 3αγ.
5. Θύελλα Καμ. 0β. (3-7) 3αγ
5η και τελευταία αγωνιστική
Α.Ο Σύρου-Πανθηραίκός
Παμμηλιακός-Θύελλα
*Ρεπό: Άγιαξ Σύρου

Check Also

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΕΠΣ Κυκλάδων Την θλίψη έχει σκορπίσει στη Σαντορίνη το άκουσμα της είδησης για …